Медицинско чудо се случи в Съединените щати: здраво бебе се

...
Медицинско чудо се случи в Съединените щати: здраво бебе се
Коментари Харесай

Бебе се роди от ембрион… замразен преди четвърт век

Медицинско знамение се случи в Съединените щати: крепко бебе се роди от ембрион, замразен преди 24 години. Майката е единствено с година по-възрастна от него, оповестява Си Ен Ен.

В т.нар крио банки ембрионите се държат при минус 196 градуса в течен азот. В посетен от нашия екип обект има консервирани над 1500 ембриона, от които могат да се родят бебета. У нас, за разлика от Съединени американски щати, не може да се подарява ембрион.

Именно подобен обаче е казусът с дребната Ема, която на Коледа ще навърши тъкмо месец. На Коледа дребната Ема ще навърши тъкмо месец. Момиченцето чака раждането си повече от 24 години, замразена в епруветка. Чудото на живота и медицината сполетява фамилията на Тина и Бенджамин Гибсън от Тенеси, които имат репродуктивни проблеми. Тина е единствено на 25.

--> С Ема науката слага нов връх за ембрион, съхраняван 24 години, от който се е родило бебе. Ембрионът е дарен от анонимни родители на американския Национален център през 1992 година

„ При нас се получава един лек абсурд, тъй като е позволено донорството на сперматозоид и яйцеклетка, само че ембрион от яйцеклетка и сперматозоид не се подарява. Има доста фамилии подготвени да дарят и фамилии, които се нуждаят от такива ембриони”, разяснява ембриологът Ирена Тонова.

Според някои учени срокът за заледяване на ембриони може да бъде и 50 години. С напредъка на науката става все по-възможно да забележим и бебе от подобен ембрион.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР