Медицинският университет в Пловдив се възползва от вече съществуваща иновация,

...
Медицинският университет в Пловдив се възползва от вече съществуваща иновация,
Коментари Харесай

Иновация, която може да помогне срещу коронавируса

Медицинският университет в Пловдив се възползва от към този момент съществуваща иновация, която в действителност може да помогне доста в битката с коронавируси. Става въпрос за немски почистващ препарат.
Препаратът е двукомпонентен течен дезинфектант и е основан на наносонова. Уникалността му се състои в това, че един път нанесен върху дадена повърхнина, дълготрайността му на влияние е най-малко 1 година, с 99,9% заличаване на бактерии, гъбички, плесени. Втората съществена характерност на продукта, която го отличава от другите, е методът му на деяние. Нанопокритието от аморфно стъкло основава върху повърхностите пласт от милиони позитивно заредени остриета, които притеглят и пробиват негативно заредените клетъчни мембрани на микроорганизмите и ги унищожават чисто механично - елиминация без основаване на устойчивост. Продуктът основава извънредно корав, предпазен пласт върху всевъзможни повърхности, който не може да бъде отстранен по никакъв метод, с изключение на абразивно, което способства за дълготрайния му резултат от над 1 година.
Според проби в немски лаборатории, препаратът унищожава вирусите на грип А и SARS - Тежкият изострен респираторен синдром, провокиран от ковид при започване на XX век. В момента се вършат тествания на препарата и за въздействието му върху SARS-CoV-2 - коронавирусът, който провокира COVID-19.
Препаратът, за който приказваме, се споделя " Ликуид Гард " (Liquid Guard). Той беше възложен на Медицинския университет в Пловдив гратис от фирмата-вносител " Нано Коут ". Liquid Guard е изобретен и създаван от немската компания Nano Care AG Deutschland, взаимно с Института за нови материали Leibnitz Saarbruecken.
Още: " Българска ваксина против ковид - търси се държавно финансиране "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР