Медицинският щаб на националния отбор на България по баскетбол за

...
Медицинският щаб на националния отбор на България по баскетбол за
Коментари Харесай

Александър Везенков ще може да играе срещу Босна и Херцеговина

Медицинският щаб на националния тим на България по баскетбол за мъже разреши на Александър Везенков да вземе присъединяване в международната подготовка с Босна и Херцеговина в понеделник, 4 юли.

„ Докторът на тима сподели, че няма нищо обезпокоително и след дребна отмора ще може да разчитаме на него “, разяснява селекционерът Росен Барчовски.

При победа националите имат късмет да се класират напред във втората фаза на квалификациите.

След мача в „ Арена Самоков “ против Литва нощес Везенков разгласи, че е получил болки в бедрото, по тази причина се наложи да му бъдат направени спомагателни проучвания.

С разнообразни болежки след дуела с литовците са и Дий Бост и Йордан Минчев, а забележими болки в краката след мача имаше и Димитър Димитров, само че се чака всички да са на линия за борбата с босненците.

Босна и Херцеговина отстъпи при гостуването си на Чехия нощес с 81:93 точки.

Междувременно стана ясно, че Александър Везенков попада в топ 5 на ФИБА след първите мачове от третия прозорец на квалификациите за Световното състезание 2023. В идеалната петица той попадна в компанията на играчи като Лаури Марканен, Лука Дончич, и Тригви Линансон (Исландия) и Матеуш Понитка (Полша).

Българинът приключи с 29 точки и 11 битки при трагичната загуба в Самоков от литва със 70:72 точки. Световната централа разяснява представянето му с думите: " Най-доброто тежко крило в Европа ".





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР