Медицинският одит ще проверява и двете АГ болници, в които

...
Медицинският одит ще проверява и двете АГ болници, в които
Коментари Харесай

Здравният министър разпореди проверка заради смъртта на родилка

Медицинският одит ще ревизира и двете АГ лечебни заведения, в които е била лекувана родилката, която умря от затруднения след прекаран грип, заяви здравният министър проф. Николай Петров. Той е разпоредил категорично инспекцията, макар че съгласно него видимо и двете лечебни заведения са изпълнили протоколите за деяние.

А здравната общественост у нас към момента не е постигнала съгласие във връзка целесъобразната имунизация против грип на бременни и деца. Страната ни е една от дребното, в които тази ваксина не се предлага на бременните.

Здравният министър също по този начин изясни, че се обмисля въвеждане на правила за това, кой и какъв брой дни може да издава болнични.

" " Има в този момент настояща нормативна уредба - сега текат инспекции, в този момент има няколко направени, през днешния ден текат на други места. Естествено е, че това са места, където има фрапантен растеж на цифрите, които ни подава Национален осигурителен институт. Имаме проект обаче да задълбочим по работата и в нормативната уредба санкционният режим. И през днешния ден имахме среща с ръководителя на БЛС за това какъв да бъде срокът, който може да дава джипито, след което към този момент може да се намесва ЛКК. Това се дискутира ", сподели той.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР