Медицинският факултет на Университет Проф. д-р Асен Златаров“ ще се

...
Медицинският факултет на Университет Проф. д-р Асен Златаров“ ще се
Коментари Харесай

Бургас посрещна топ медици на мащабен научен форум

Медицинският факултет на Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ ще се трансформира в емблема на Бургас. Това сподели ректорът на висшето образователно заведение проф. Магдалена Миткова на откриването на първия конгрес по медицина проведен от Медицинския Факултет.

Проф. Миткова обърна внимание, че във форума ще вземат присъединяване над 140 участници от редица медицински университети и центрове в страната.

Темата на конгреса е „ Предизвикателства пред здравната просвета и процедура през ХХI век “ и се организира до 3-ти септември в държавния университет.

„ Даваме анонс за превръщането на конгреса в събитие с интернационално присъединяване. И в този момент измежду съавторите на отчетите имаме сътрудници от Русия и Северна Македония. Отправихме предизвикателство и към нашите студенти – за първи път те са включени в организационния комитет на конгрес от подобен сан. Ние преподавателите би трябвало освен да им предаваме знанията си, само че и да ги приобщаваме към академичната общественост “, сподели ръководителят на Организационния комитет проф. Петя Цветкова.

Дистанционно, заради неотложни задължения отвън Бургас, се включи и деканът на факултета проф. Христо Бозов.

„ Нека днешното събитие е още едно доказателство за неразривната връзка сред науката и практиката “, сподели регионалният шеф на Бургас проф. Мария Нейкова.

Председателят на Общински съвет – Бургас проф. Севдалина Турманова обърна внимание, че всяка просвета е скъпо значима, само че достиженията на медицината несъмнено са най-значими.

„ Убедени сме, че конгресът ще способства за разпространяване на най-новите достижения в тази област, ще бъде мотив за продан на познания и опит, за реализиране на нови професионални контакти “, сподели зам.-деканът на Медицинския факултет доцент Румяна Янкова.

Организаторите подариха плакети за принос в развиването на факултета на проф. Магдалена Миткова, проф. Севдалина Турманова и на зам.-кмета по обучение, опазване на здравето, обществени действия и юношески политики в Община Бургас Йорданка Ананиева.

Домакините бяха безапелационни, че Община Бургас към този момент е потвърдила, че е приела като задача развиването и вложенията в обучение и опазване на здравето.

От през днешния ден, в границите на конгреса, стартира представянето на научни писания и в секторите „ Медицинска биофотоника и биофизика “, „ Акушерство и гинекология “, „ Репродукция “, и „ Инфекциозни “.

Участниците ще имат опция да чуят университетски лекции от водача в региона на молекулното моделиране на биологични резултати проф. Ованес Мекенян, от проф. Лъчезар Аврамов от Лабораторията по биофотоника към Българска академия на науките и от проф. Ганка Бекярова от домакините от Медицинския факултет в Бургас.

Успоредно с постоянните пленарни съвещания ще се проведат и на практика курсове по ехокардиография и еходоплерография.

В конгреса интензивно взимат присъединяване докторанти и студенти от Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР