Медицинският чатбот с изкуствен интелект Med-PaLM 2 на Google се

...
Медицинският чатбот с изкуствен интелект Med-PaLM 2 на Google се
Коментари Харесай

Медицинският чатбот с изкуствен интелект на Google вече се тества в болници

Медицинският чатбот с изкуствен интелект Med-PaLM 2 на Гугъл се тества в клиниката „ Майо “ и други лечебни заведения в Съединени американски щати. Инструментът, предопределен да дава отговор на медицински въпроси може да бъде изключително потребен в страни с стеснен достъп до здравни грижи. Въпреки някои проблеми с точността, Med-PaLM 2 демонстрира обещаващи резултати.

Med-PaLM 2 е трансформация на PaLM 2, която беше оповестена на Гугъл I/O през май тази година. PaLM 2 е езиковият модел, който стои зад Гугъл Bard.

The Wall Street Journal (WSJ) оповестява, че съгласно вътрешна преписка, Гугъл счита, че обновеният модел може да бъде изключително потребен в страни с „ стеснен достъп до здравни грижи “. Med-PaLM 2 е подготвен въз основа на деликатно селекциониран набор от образци или демонстрации, основани и предоставени от медицински специалисти, което съгласно Гугъл го прави по-ефективен в здравните разговори с пациенти, спрямо стандартните чатботове с изкуствен интелект като Bard, Bing и ChatGPT.

WSJ цитира и изследване, оповестено от Гугъл през май, съгласно което Med-PaLM 2 към момента се сблъсква с някои проблеми, свързани с точността, които разработчиците към този момент са се научили да вземат решение.

Въпреки това, по съвсем всички други индикатори, като да вземем за пример обосновка на отговорите или липса на признаци на недоумение, Med-PaLM 2 се показва относително добре. WSJ написа, че хората, които тестват Med-PaLM 2 могат управляват своите медицински данни, които са криптирани и даже Гугъл няма достъп до тях.

Според Грег Корадо, старши шеф на отдела за проучвания на Гугъл, Med-PaLM 2 към момента е в ранен стадий на разработка. Корадо счита, че Med-PaLM 2 „ уголемява 10 пъти евентуалните приложения на изкуствения разсъдък в опазването на здравето “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР