Медицинските специалисти от ДКЦ 5 l Пловдив в район Тракия“

...
Медицинските специалисти от ДКЦ 5 l Пловдив в район Тракия“
Коментари Харесай

Митрополит Николай пред лекари: Посветили сте се на велика кауза

Медицинските експерти от ДКЦ 5 l Пловдив " в регион " Тракия “ означиха своя професионален празник с празненство в Световния ден на здравето - 7 април.

Празника почетоха пловдивският кмет с негов екип, както и персонално Пловдивският митрополит, съпроводен от свещеници от епархията. Той отслужи водосвет за здраве и благополучие.

Управителят на ДКЦ 5 Яна Кашилска-Петкова означи, че това е специфичен ден, за специфични хора. Тя се обърна към владиката с думите: “За нас е голяма чест да ни благословите нас и нашите пациенти " и благодари на митрополит за това, че е приел.

“Днес съм тук, с цел да ви поздравя и да ви се поклоня заради подвига на вашето служение, което вие правите за спасението на индивидите ", сподели в словото си пред медиците пловдивският митрополит.

Според божието слово, заболяванията се получават от прегрешението, който заразява човешката душа, напомни владиката. Ако човек излекува душата си, то това безспорно се отразява и върху телесното му здраве.

“Почитай лекаря с чест, тъй като от бога му е дадена дарбата да лекува! Вашата специалност не е специалност, а божествено самопризнание и заложба, свещенодействие, тъй като е немислимо без дарбата, която Бог ви е дал, само че е и немислимо без любовта към Бога и индивида. Посветили сте се на една велика идея - да даряване хората с християнска обич!

Вие дарявате с вяра доста хора, страдащи от голям брой заболявания. Аз съм уверен, че вие, с високо християнско съзнание и морал правите божественото си предопределение – да лекувате, да облекчавате болката и да дарявате вяра за живот. Вярата прави чудеса! "

Митрополит подари на екипа на 5 ДКЦ иконата на Света Богородица Йерусалимска, с цел да бди над тях.

Бяха поздравени и двама рожденика в екипа, а кметът им подари цветя.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР