Медицинските сестри вдигнаха палатков лагер пред Министерския съвет. Начело с

...
Медицинските сестри вдигнаха палатков лагер пред Министерския съвет. Начело с
Коментари Харесай

Медицинските сестри вдигнаха палатков лагер пред МС

Медицинските сестри подвигнаха палатков лагер пред Министерския съвет. Начело с Мая Илиева водач на новоучредения Синдикат на медицинските експерти, част от протестиращите медицински сестри ще нощуват в палатките. Те считат лагерът да остане и на следващия ден. Приканват и жителите да ги поддържат.

В митинга, които стартира по-рано през днешния ден, участваха медицински експерти от доста други градове, с изключение на София - Бургас, Пазарджик, Плевен, Хасково, Момчилград и Карлово. Те пристигнаха с бусове, за които са събрали пари между тях.



Медицински сестри, акушерки, фелдшери и физиотерапевти от страната за следващ път тази година се събраха да стачкуват пред постройката на Министерския съвет по-рано през днешния ден, с искане за съществени промени в системата на опазването на здравето. Те нямат политически претенции, държат единствено контрактуваното с министър Ананиев да се извърши - по-добри условия за работа, по-високо възнаграждение, транспарантно систематизиране на обществените средства, обезпечаване на достъп до по-качествени здравни грижи на популацията.

" Не е редно страната да финансира частни сдружения. Не е редно да се желаят от пациентите какви ли не измислени такси ", споделиха протестиращите, които държат това да се промени. Те упорстват за промяна в системата на опазването на здравето у нас.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР