Медицинските сестри във врачанската болница още не са получили аванс

...
Медицинските сестри във врачанската болница още не са получили аванс
Коментари Харесай

Мая Манолова в подкрепа на сестрите от врачанската болница

Медицинските сестри във врачанската болница още не са получили задатък и заплата за направения месец . На посещаване в града дойде омбудсманът Мая Манолова, която изиска среща с изпълнителния шеф на болничното заведение Евгени Любенов.  На срещата с изключение на забавените заплати на медицинските фрагменти, беше дискутирано  и забавянето на ремонта в акушеро-гинекологичното поделение и едногодишният ремонт на Инвазивна кардиология в МБАЛ  „ Хр. Ботев “.   
Ремонтът в АГ отделението започва след намесата на Мая Манолова, която бе сезирана за падаща мазилка върху родилки и бебета. След диалог със здравното министерство болничното заведение получи средства за монтиране на ангиограф, поправки в инвазивното поделение по кардиология, в родилното поделение и за нова инсталация за хемодиализа.
Мая Манолова съобщи пред публицисти: „ Спирам да се удивлявам, за какво не се извършват обещанията. Така здравната институция вкарва в подвеждане мед.сестри и пациентите. Като публичен бранител считам,че това е цинично - след обещанията да не се промени нищо, не знам с какви очи гледат медицинските сестри “, разяснява Манолова и съобщи,че ще се наложи на управлението на Министерството на здравеопазването да дава пояснения.
„ Все още не сме взели задатък, а заплатите би трябвало да получим до края на месеца “, сподели Миглена Иванова. Увеличението на заплатата й е с 80 лева, по този начин тя ще получи 640 лева заплата след покачването.  
„ Ако  ремонтът на АГО се забави още, ще сме  заблудени всички от виновните и институции, които не си правят работата.  Контрол би следвало да реализират и народните представители от Враца.  Изумителна е стената на безхаберие от страна на институциите “,подчерта още омбудсманът Манолова.
На срещата с шеф Евгени Любенов стана ясно още, че до края на месеца ще бъдат изплатен задачите  заплати  на мед.сестри. Според него, забавянето се дължи на това, че лечебното заведение има кредитори и  запорирани сметки.  „ Увеличихме заплатите на мед. сестри,  а министерството на опазването на здравето оказва помощ по всевъзможен метод, посочи Любенов. По 350-400 хил.лв. отиват на месец единствено за кредитори “, сподели шефът и се оправда, че болничното заведение има отговорности от последните 4-5 години.
Мая Манолова сподели, че е пристигнала да окуражи борбата за излекуване на болничното заведение и чака от управлението на болничното заведение, че най-малко за 1 юни  здравните фрагменти ще имат заплати, с цел да заведат децата си на техния  празник 1 юни.
Пред Манолова и журналисти  Евгени Любенов удостовери, че ангиографът ще бъде инсталиран идната седмица, а децата на медиците ще имат празник за 1 юни.
Изпълнителният шеф отхвърли  да има дефицит на консумативи и медикаменти в болничното заведение и съобщи, че зареждане се прави всеки месец. Любенов не удостовери слуховете, че се кани да напусне поста си във врачанската болничното заведение и съобщи, че работи оптимално сестрите да имат заплати, а оставането му като началник не зависело от него.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР