Медицинските сестри във Великобритания решиха да обявят стачка, съобщи вчера

...
Медицинските сестри във Великобритания решиха да обявят стачка, съобщи вчера
Коментари Харесай

Медицинските сестри във Великобритания обявиха стачка

Медицинските сестри във Англия взеха решение да разгласят стачка, заяви през вчерашния ден английският профсъюз на медицинските сестри, представен от Ройтерс.

Очаква се стачката на медицинските сестри да се трансформира в още едно от провокациите пред новия министър председател Риши Сунак на фона на икономическата рецесия.

Съществува действителна заплаха към 300-те хиляди медицински сестри да спрат да извършват професионалните си отговорности, което би довело до анулация на планувани интервенции и процедури.

През последните няколко месеца стачки оповестиха и чиновници от други браншове, измежду които тези на влаковата мрежа. Стачкуващите са недоволни от обстоятелството, че нарастванията на заплатите им не са задоволителни, с цел да бъдат смекчени отрицателните последствия от високата инфлация.

Миналата седмица английският министър председател Риши Сунак отсрочи упования бюджетен проект.След съвещание на новия си кабинет Сунак влезе в първия си парламентарен дуел с водача на опозиционните лейбъристи Киър Стармър, който упорства за предварителни парламентарни избори.

42-годишният Сунак изключи опцията за предварителни избори, които няма да се организират най-малко две години, като даде обещание непоклатимост и фискална правдивост.

" Ще би трябвало да вземем сложни решения, с цел да възстановим икономическата непоклатимост и доверието ", съобщи Сунак пред депутатите по време на първите си " Въпроси към министър-председателя ".

Той добави, че неговият финансов министър Джеъеми Хънт ще показа обстоен проект " единствено до няколко седмици ".

" Това, което мога да кажа, както направихме по време на Ковид,ече постоянно ще пазиме най-уязвимите и ще го вършим по обективен метод ", настоя Сунак.

Стармър повтори настояването си за осъществяване на избори, обвинявайки Сунак в липса на легитимност, откакто той беше " победен " от Тръс на втория тур на изборите за водач на Консервативната партия през лятото.

" Така че за какво не разреши на работещите хора да кажат мнението си и не свика общи избори? ", попита Стармър под одобрителни възгласи от опозиционните скамейки.

Англия е изправена пред неприятната композиция от криза и растящи лихвени проценти. Британската централна банка пробва да се оправи с високата инфлация, а жителите с все по-високите цени и намаляващите приходи. При ръководството на новия министър-председател най-вероятно ще би трябвало да бъдат понижени разноските и увеличени налозите, отбелязва Ройтерс.

Едно от първите провокации пред Сунак ще е да покаже, че може да управлява Консервативната партия. Тя има болшинство в Народното събрание, само че е разграничена от различия по основни въпроси като Брекзит, имиграцията и ръководството на стопанската система. Някои от членовете ѝ ще са твърдо против увеличението на налозите, а други ще са срещу намаляването на разноските в сфери като опазване на здравето и защита.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР