Медицинските сестри решиха - исканията им към момента не са

...
Медицинските сестри решиха - исканията им към момента не са
Коментари Харесай

Медицинските сестри излизат на ежедневни протести

Медицинските сестри взеха решение - настояванията им все още не са изпълнени , поради което от на следващия ден излизат на ежедневни митинги . Това стана ясно след среща, която се организира този следобяд в здравното министерство.
 
Медицинските сестри не са сигурни в обещанията на министъра , поради което от на следващия ден ще стачкуват с палатки пред постройката на министерството.

Основна заплата в размер на две минимални работни заплати и по-добри условия на труд са измежду главните претенции на здравните служащи.

 
Протестиращите сестри заговориха и за спор с Националната асоциация на експертите по здравни грижи , която декларирала, че ще ги поддържа, само че не била уверена в желанията си.
 
Проблем с неналичието на сестри регистрира и самият министър след срещата с протестиращите.-->
 
Кирил Ананиев акцентира, че ще усили приема, ще направи по този начин, че страната да покрие изплащането на стипендиите по обща медицина и педиатрия, както и, че ще усили заплатите на медицинския личен състав.

 
Протестиращите обаче още не могат да видят това нарастване, защото то ще стане факт от първи април, уточни още Ананиев и добави, че не е обещавал съответни цифри във връзка с увеличените заплати.
 
Предложението на министъра е дружно с протестиращите да се направи методика за систематизиране на нарастването, п редвидено за заплати. Другото искане на сестрите - за избрани организации за всяко настрана съсловие - е въпрос на законови промени, които могат да се случат, безапелационен бе Ананиев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР