Медицинските сестри от Синдиката на медицинските специалисти, които в петък

...
Медицинските сестри от Синдиката на медицинските специалисти, които в петък
Коментари Харесай

Медсестрите съдят шефа на Пирогов за изнасяне на лични данни

Медицинските сестри от Синдиката на медицинските експерти, които в петък стачкуваха на перваза на Партийния дом, имат желание да съдят шефа на " Пирогов " Асен Балтов за изнасяне на персонални данни. Това разгласи сестрата Мая Илиева в студиото на БиТиВи.

Преди няколко дни в Балтов изнесъл обществено информация за заплатата на Бойко Анастасова, както и документ с ЕГН-то и адреса на водача на синдиката Мая Илиева.

От думите й стана ясно, че митингът на медицинските сестри ще продължи.

Илиева не се съгласи с изказванието, че настояванията на сестрите за стартова заплата от две минимални работни заплати за страната и групов трудов контракт на национално равнище са неосъществим. Какво значи неизпълними, попита Илиева и уточни, че методът да се разрешат проблемите е проблем на страната, има обаче задоволително пари в опазването на здравето в страната. " Убедени сме, че в опазването на здравето има задоволителни доста средства, тъй че да бъдат покрити и нашите потребности ", разяснява тя.

Според нея проектът на здравните управляващи при потребност да бъдат командировани медицински сестри няма да сработи, тъй като сега те са прекомерно малко и тъкмо в този момент това ще проличи. " Никой не споделя една здравна сестра за какъв брой пациенти се грижи. Говорих с Габрово - нямаха нищо, нямаха елементарни маски и ръкавици, осведоми Илиева.

От диалога стана ясно, че задачата на барикадиралите се в Партийния дом в петък медицински сестри е била да се свържат с медиите и да провокират публичното внимание.

Мая Илиева и Милка Василева, ръководител на Българската асоциация на експертите по здравни грижи, в студиото показаха неодобрение, че не срещат задоволително социална поддръжка за своите претенции.

" При изискване, че ние повече от 10 години пишем тонове заявления, срещи, диалози, които в действителност не дадоха претенции резултат, евентуално сътрудниците са прави. (...) Медицинските сестри са добре оценени в западния свят и страната не направи нищо с цел да ги задържи тук ", уточни и Милка Василева. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР