Медицинските сестри излизат на национален протест пред Министерството на здравеопазването

...
Медицинските сестри излизат на национален протест пред Министерството на здравеопазването
Коментари Харесай

Медицинските сестри излизат на протест

Медицинските сестри излизат на народен митинг пред Министерството на здравеопазването с искане за почтено възнаграждение. Из страната също ще се проведат къси митинги. Протестиращте се проведоха в обществените мрежи.

В Бургас протестът ще се състои пред постройката на общината в 15 часа. В този час ще излязат на митинг и медицинските сестри в Пазарджик - също пред общината. Очаква се той да е по-мащабен, макар заканите, получени от недоволните медици по места, сподели координатора Димитрия Димитрова. 

Въпреки обещанията на здравното министерство, на митинг ще излязат и медиците в Габрово. Очаква се в 13:30 часа медицински сестри, фелфшери и лаборанти от Областната болница в града да излязат пред здравното заведение, с цел да изискат за следващ път почтено възнаграждение и условия на труд. 

Снощи медицинските сестри се срещнаха със здравния министър Кирил Ананиев, но останаха недоволни от диалозите, защото до момента не е изпълнено нито едно от настояванията им. Ананиев въпреки всичко е заречен да се изготви взаимно методика за разпределение на средствата в лечебните заведения.

Протестите ще продължат до момента в който настояванията на сестрите за стартови заплати от две минимални работни заплати не бъдат задоволени.

Министърът на опазването на здравето заяви, че от направения разбор излиза наяве, че междинните брутни работни заплати при държавните общински лечебни заведения варират сред 1470 и 1040 лв., с най-ниска стойност 580 лв. при общинските лечебни заведения.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР