Медицинските бележки, с които учениците извиняват отсъствия, остават извън пакета

...
Медицинските бележки, с които учениците извиняват отсъствия, остават извън пакета
Коментари Харесай

3 лева за извинителна бележка при лекаря


Медицинските бележки, с които учениците извиняват отсъствия, остават отвън пакета от действия, поеман от касата и ще се заплащат до 3 лева Това излиза наяве от изявление на ръководителя на Българския лекарски съюз доктор Венцислав Грозев след последното съвещание на съюза и касата за националния рамков контракт за 2018 година.

Ученическата записка от персонален доктор ще бъде на стойност не повече от 3 лева, сподели Грозев и добави, че, тя няма да влиза в наложителния пакет на общопрактикуващия доктор, защото е административна активност. Първоначално касата оферираше да поеме таксата за извинителна записка за неявяване от учебно заведение, защото от известно време насам джипитата желаят до 5 лева за подобен документ. Лекарите обаче бяха срещу, защото това ще понижи сумата, която получават за направения обзор.

Грозев разяснява и тематиката за ограничаването от 10 минути обзор при персонален доктор. „ Направихме по този начин нещата, че тези 10 минути няма да бъдат изискуеми при профилактичен обзор. Профилактичен обзор е обзор, който е поетапен – той може да бъде регистриран и в следващ интервал, защото се чакат проучвания, образна диагностика, лаборатории и други “, разяснява той. /fakti.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР