Медицински специалисти се събраха днес в 14:00 часа пред съдебната

...
Медицински специалисти се събраха днес в 14:00 часа пред съдебната
Коментари Харесай

Медици се събраха в Сливен в подкрепа на стачкуващите си колеги от МБАЛ

Медицински експерти се събраха през днешния ден в 14:00 часа пред правосъдната палата в Сливен в поддръжка на стачкуващите си сътрудници от МБАЛ - Добрич. Над двадесет души застанаха пред съда с плакати " Солидарност с Добрич ", " Да на достойния труд! Да на достойното възнаграждение, Да на милосърдието! ".

" Подкрепяме сътрудниците си, тъй като техните претенции са и наши ", сподели пред публицисти Надежда Маргенова, член на УС на Синдиката на българските медицински експерти. Нашите сътрудници сега са в правосъдната зала по тази причина, че са взели участие в предупредителна и сега в ефикасна стачка. Работодателят е подал иск, че стачката е противозаконна, добави тя. Маргенова уточни, че настояванията им са свързани с почтено заплащане и почтени условия на труд.

Исканията на синдикатите са за съществена заплата на експерт по здравни грижи не по-ниска от 1500 лв.. В момента в регионалната болница в Сливен експертите са на съществена заплата от 1000 лв., работодателят предлага 20 % нарастване. На 21 ноември ще бъде подписан груповия трудов контракт в МБАЛ " Д-р Иван Селимински " - Сливен, като синдикатът ще го подпише, без да се съгласи с размера на контрактувания %. Според тях нарастването е извънредно незадоволително.

Протест в поддръжка на работещите в регионалната болница в Добрич се състоя в Сливен и в края на октомври.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР