Медицински специалисти от цялата страна излязоха на протест в подкрепа

...
Медицински специалисти от цялата страна излязоха на протест в подкрепа
Коментари Харесай

С Не на страха медицинските специалисти обявиха подкрепа си към Мая Илиева

Медицински експерти от цялата страна излязоха на митинг в поддръжка на дисциплинарно уволнената от частна болница Мая Илиева, осведоми БНР.

Под мотото " Не на страха " медицински сестри от цялата страна застанаха пред булеварда на столичната частна болница, от която бе уволнена " за несправяне с професионалните ѝ отговорности " Мая Илиева.

Медиците се афишират и против неприятните условия на труд и упорстват за по-достойно възнаграждение и за синдикална отбрана.

Мая Илиева се причисли към митинга, който бе подсилен и от омбудсмана Мая Манолова.

Символичен митинг се състоя и пред Министерството на здравеопазването, а по-късно се чака медиците да се пренесат и пред постройката на КНСБ.

Главната сестра на столичната болница по Белодробни болести Веселина Ганчева съобщи, че през септември ще стартират всеобщи митинги и ще бъдат твърди и безапелационни.

Протести в поддръжка на Мая Илиева и за по-добри условия на труд ще се проведат и в Пловдив, Варна и Момчилград.

Една от протестиращите медицински сестри Юлия Божкова споделя, че също е била репресирана и затваряна в кабинети от управлението. Било и обяснявано, че няма право на митинг и че вложителите на болничното заведение не са съгласни с дейностите им.

Самата Мая Илиева удостовери, че медицинските сестри имат желание да записват нов профсъюз. Те ще упорстват за правото всяка съсловна организация да има правото да се самопредставлява, а не да са в " един кюп, в който никой не е предпазен ". На този стадий медицинските сестри не са задоволени и техните претенции за почтено възнаграждение и естествени условия на труд не са изпълнени.

Протестирщите освен готвят още акции, само че имат желание да желаят и оставката на ръководителя на Федерацията на синдикатите в опазването на здравето доктор Иван Кокалов. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР