Медицински сестри обявиха гражданско неподчинение и се барикадираха в бившия

...
Медицински сестри обявиха гражданско неподчинение и се барикадираха в бившия
Коментари Харесай

Бойкот - медицинските сестри обявиха гражданско неподчинение

Медицински сестри оповестиха гражданско непокорство и се барикадираха в някогашния Партиен дом, който се употребява от Народното събрание.
Здравните чиновници обявиха изрично, че ще останат вътре, до момента в който не бъдат изпълнени настояванията им за реализацията на работеща здравна промяна, почтено възнаграждение и положителни условия на труд.

Проблемите в здравния бранш са от дълго време, а от година медицинските сестри упорстват за промени.

Заедно със здравните чиновници, под прозорците на властта бяха и родителите на деца с увреждания.

От самодейността " Системата ни убива " настояха за оставката на обществения министър Деница Сачева и нейната заместничка - Адриана Стоименова поради противоречивите промени в Закона за персоналната помощ. Майките на деца с увреждания бяха дали период това да се случи до 17 ч през днешния ден, в противоположен случай приготвят " изненади " за държавното управление.

Припомняме, че по-рано през днешния ден от Българска социалистическа партия обявиха, че ще внесат закона в Конституционния съд, където магистратите да преценяват има ли текстове, които са в несъгласие с Конституцията.

" Законът за персоналната помощ няма да бъде отменян. Но до 30 юни би трябвало да внеса разбор и оферти за рационализиране на закона. Иска ми се оставката по тази причина, че съблюдавам закона. Законът е признат по искане на тези дами, които стачкуват ", съобщи малко по-рано Сачева пред bTV.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР