Медицински надзор ще изчака да приключи и втората проверка по

...
Медицински надзор ще изчака да приключи и втората проверка по
Коментари Харесай

Назначена е допълнителна проверка по случая Даная

Медицински контрол ще изчака да завърши и втората инспекция по случая " Даная ", като едвам тогава ще разяснява . От Агенцията твърдят, че шефът Иванка Динев ще отговори на всички сложени въпроси едвам тогава.

Вече е назначена спомагателна такава инспекция, съставът на екипа ще е друг от чиновниците направили първата инспекция.

В събота майката на умрялото дете Ани Стоянова написа в обществените мрежи, че одитният отчет на организацията за гибелта на умрялата Даная е цялостен с неистини и операции . Според отчета щерка ѝ си е отишла поради главното си заболяване, а не тъй като три дни не е имало неврохирург и се е наложило тя да търси подобен в обществените мрежи. Освен това " Медицински контрол " ще изпрати цялата документи, констативните протоколи и отчетите от първата инспекция на Главна дирекция " Национална полиция ", с цел да се откри достоверността на всички документи, предоставени от лечебните заведения.

Даная умря в " Пирогов " през месец май 2023 година, призната в тежко положение след удар, който може и да е съдбовен при главното заболяване - тромбоцитопения . Още след приемането на детето в болница майката алармира в обществените мрежи, че няма разполагаем неврохирург.

Случаят стана доста прочут, защото Ани Стоянова реши да подари органите й на четирима души и в последици се отдаде на дейна акция за донорството и развиване на опазването на здравето.
 Наръчник ще оказва помощ на лекари при работа с деца
Наръчник ще оказва помощ на лекари при работа с деца

Той се издава от фондация " Даная "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР