Медицински материали бяха изпратени от Китай на Франция, които да

...
Медицински материали бяха изпратени от Китай на Франция, които да
Коментари Харесай

Китай изпрати медицински материали на Франция

Медицински материали бяха изпратени от Китай на Франция, които да подкрепят битката с бързото разпространяване на ковид. Помощите дойдоха в Париж в сряда.

Пратката включва защитни маски, защитни дрехи и медицински ръкавици, поискани от френска страна, сподели посланикът на Китай във Франция Лу Шайе, предава " Радио Китай ".

„ В сериозен миг, когато Китай се бореше с епидемията, Франция ни даде скъпа поддръжка и подпомагане ", сподели Лу. По думите му, в този момент Франция и цяла Европа са изправени пред съществено предизвикателство, породено от пандемията. Китай е подготвен да окаже помощ съгласно опциите си, добави той.

Здравеопазването и медицината са едни от най-динамичните сфери на научното и софтуерно съдействие сред Китай и Франция, сподели още посланикът. Той означи още, че още от старта на епидемията от COVID-19, институциите на двете страни поддържат тесни контакти и водят взаимни проучвания за реагенти за бърза диагностика на вируса.

„ В началото на февруари френски и китайски специалисти организираха телеконференция. Президентът на фондация „ Merieux " даде на Китай редица рекомендации за диагнозата, лекуването на заболяването и съдействието върху създаването на ваксина ", добави посланикът.

В момента китайските научни институти и институтът „ Пастьор " изследват опциите за основаване на взаимен фонд за проучвания, който да подкрепя създаването на нови медикаменти и ваксини против COVID-19. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР