Медицински комплекс „Софиямед“ вече предлага възможност за тестване на съмнителни

...
Медицински комплекс „Софиямед“ вече предлага възможност за тестване на съмнителни
Коментари Харесай

„Софиямед“ с антигенен тест за COVID-19

Медицински комплекс „ Софиямед “ към този момент предлага опция за тестване на съмнителни за COVID-19 пациенти с бърз антигенен тест.

Изследването по този способ започва от утре-18-ти ноември, а час за осъществяване на теста е целесъобразно да се запише онлайн авансово през системата на Superdoc.bg или на тел. 02 465 00 00 за ДКЦ „ Софиямед “-бул.Г.М.Димитров 16 и на тел.02 465 00 03 за осъществяване на тест в ДКЦ „ Софиямeд “-Люлин.

Тестването се прави всеки работен ден от 14:00-16:00ч. в ДКЦ „ Софиямед “ (бул. Г.М.Димитров 16) и всеки работен ден от 13:30 до 15:30ч. в ДКЦ „ Софиямед “-Люлин на особено обособени места отвън медицинските комплекси.

Материала за проучване с бърз антигенен тест се реализира посредством взимане на проба като при PCR диагностиката от назофарингс или орофарингс. На базата на имунoхроматографски способ пробата открива протеин от обвивката на вируса. Резултатът се получава в границите на 15-20 минути.

Така, в случай че имате признаци като нараснала температура, кашлица, смяна в обонянието или други описвани при COVID-19 е целесъобразно да извършите антигенен тест за отдиференциране на коронавирус инфекцията от други вероятни със същите признаци.

Тестът е добре да бъде изработен в случаи когато има рисков контакт с човек с потвърдена коронавирусна зараза -4-6 дни след контакта или при изява на клинични признаци – 2-3 дни след появяването им. Посредством антигенния тест се реализира ранно диагностициране и навреме осъществяване на лекуване.

При положителен резултат е добре да се извърши PCR тест за потвърждаване на резултата въз основа на симптоматиката и епидемиологичните данни, както и извършени клинични или образни проучвания.

Отрицателният резултат не изключва опцията за зараза с COVID-19. Интерпретацията на резултата би трябвало да се реализира паралелно с клиничната симпоматика, както и епидемиологичните данни на пациента от доктор.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР