Медицински експерти в Турция предупреждават, че случаите с варианта Омикрон

...
Медицински експерти в Турция предупреждават, че случаите с варианта Омикрон
Коментари Харесай

Пикът на Омикрон идва в Турция през февруари

Медицински специалисти в Турция предизвестяват, че случаите с разновидността Омикрон се популяризират ланинообразно в страната.

Броят на ежедневните инфекции се удвои през последните няколко дни, написа в Туитър министърът на опазването на здравето Фахретин Коджа, като добави, че делът на случаите, дължащи се на новия вариант в общите инфекции, нараства.

„ Сегашната обстановка изисква да бъдем доста по-предпазливи от нормално “, предизвести министърът в своя пост в обществените мрежи.

Министерството на здравеопазването заяви, че ежедневните нови инфекции на 30 декември са нарастнали до 40 786, което е най-високият брой случаи от април.

Експертите споделиха, че процентът на категоричност или процентът на хората с позитивен тест за COVID-19 се е повишил до 10 %.

За съпоставяне, към 19 000 случая бяха обявени преди седмица и растежът на записаните случаи за няколко дни е изумителен. На 25 декември имаше 20 500 случая, а два дни по-късно те надминаха границата от 30 000 на 28 декември.

Според специалисти повишаването на случаите на вируси, провокирани от разновидността Омикрон, евентуално ще продължи идващия месец и инфекциите могат да доближат пика през февруари и март. Експерти и чиновници обаче изключват към този момент налагането на по-строги ограничавания.

Въпреки това може да се обмислят някои ограничавания, в случай че броят на дневните случаи надвиши 50 000, съгласно специалисти, които предизвестиха, че темпът на пандемията би трябвало да се следи деликатно най-вече в трите най-големи града в страната - Истанбул, Анкара и Измир.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР