Mедицински доказан факт е, че тичането е от полза за

...
Mедицински доказан факт е, че тичането е от полза за
Коментари Харесай

Защо да не тичаме на пътека

Mедицински потвърден факт е, че тичането е от изгода за нашето здраве. Колкото и мъчно да наподобява, въпреки всичко е добра концепция да го вършим понякога. Това обаче поражда един спор - дали да бягаме на закрито на пътека, или на открито. И в случай че е на открито, къде тъкмо е най-добре за нас да тичаме. Изглежда, че този въпрос към този момент има явен отговор.

 Тичане в планината
Какво би трябвало да знаем преди да тичаме в планината

Подготовка и изгоди

Според GQ най-хубавото място за бягане е на открито, само че не в градски условия, а по дребните черни пътища, които нормално се употребяват от бегачи, велосипедисти и други, които обичат да се упражняват измежду природата. Според специалистите повода се крие във обстоятелството, че тялото ни е насила да се приспособи към многото непредвидени детайли на бягането по по-трудните пътеки.

 Снимка 347004

Независимо дали става въпрос за паднали клони или листа, трошляк, локви, скали или дървесни корени, би трябвало да се приспособяваме бързо към такива компликации по трасето, които произтичат от бягането по необлагородени терени. Освен това прибавяме и други дребни извършения, като скачане, като метод да се оправим с такива незначителни трудности. И най-после, ще бъдем по-малко съсредоточени върху това какъв брой сме избягали и повече върху това по какъв начин тъкмо тичаме.

Колкото и примамливо да наподобява бягането по черни пътища, си има и един минус - по-голяма възможност да се нараним. Това е разбираема угриженост, която не трябва да се отхвърля като нелепост и сигурно е нужно повече внимание. Но най-голямото преимущество при тичането по черни пътища и пътеки е, че оказва помощ на мускулите ни да станат по-силни, тъй като тялото ни придобива надзор и съгласуваност, които липсват при тичането на други места. Този основен аспект, изясняват специалистите, е нещото, което ще укрепи нашето тяло.

 Снимка 370405

Учените поучават и нещо друго, което ще изненада много хора, а точно да не слушаме музика, до момента в който тичаме по необлагороден терен. Трябва да се съсредоточим върху задачата и да не се разсейваме, с цел да не се нараним. Просто да тичаме, да преодоляваме трудностите и да се любуваме на природата.

 Да слушаме ли музика, до момента в който тичаме
Да слушаме ли музика, до момента в който тичаме

Защо да излезем без слушалки и телефон
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР