Медицинската сестра-бунтарка Мая Илиева е уволнена и от Белодробната болница

...
Медицинската сестра-бунтарка Мая Илиева е уволнена и от Белодробната болница
Коментари Харесай

Уволниха медицинската сестра Мая Илиева и от Белодробната болница

Медицинската сестра-бунтарка Мая Илиева е уволнена и от Белодробната болница в София. За това заяви самата тя във Facebook. Ето какво посочи:

Искам да ви опиша една приказка за " непослушни ", която се повтаря...какво се случва с непокорните, НЕПРИМИРИМТЕ, неподкупните или с две думи тези с " огромните усти ", които си разрешават да си отстояват правата. Ами нормално им се споделя, че са КОНФЛИКТНИ....Та, аз ОТНОВО се оказах най - конфликтният човек в болничното заведение, където работех до през вчерашния ден ( Белодробна болница Св. София). Да, до през вчерашния ден, тъй като от през днешния ден съм ОТНОВО безработна.

Това за признателност, че непринудено ( още преди да се знае за спомагателните бонуси) се съгласих да вземам участие в екипите за обгрижване на пациенти с Covib19. Докато част от моите сътрудници абдикираха кой с болничен, кой с безапелационен отвод да обслужва такива пациенти, трети даже напуснаха и в болничното заведение наложително се затвариха отделения.

При тази липса на фрагменти в системата, при липса НЕ, а при сериозен най-малко на медицински сестри в болничното заведение и с риск за живота на пациентите към този момент някогашния ми шеф реши да се отърве от мен, като просто един ден преди приключване на изпитателния период реши да ми приключи контракта. Изобщо НЕ е персонално...нали?
Защо? Защото си разреших медийни изяви по повод изискванията, при които работим, неналичието на защитни средства и пониженото работно време ( на 7ч).

Защото след публично питане до Министерство на здравеопазването и РЗИ от страна на Синдиката на българските медицински експерт статута на болничното заведение беше изменен, а точно: работа, като инфекциозно звено, което включва пониженото работно време, защото работехме САМО с Covid пациенти, само че това докара до доста изключителни часове, които трябваше да ни бъдат заплатени БЕЗ наслаждение от шефа на болничното заведение. Защото това докара до увеличение на главните заплати и до подписване на застраховка живот за личния състав.

Причината: устни недоволства от сътрудници, че съм КОНФЛИКТНА. ( най-малко да бяха измислили нещо ново) Нищо написано нито от сътрудници, нито от пациенти. Напротив, когато сътрудниците схванаха направиха подписка в моя поддръжка, даже пациентите, които обслужвах се включиха и написаха благодарствени писма ( по стичане на събитията бях директен участник при интубацията на огромна част от тях и популярност на Бога изпратих живи и здрави у дома).

Та...методите са едни и същи отстраняват се НЕУДОБНИТЕ с доноси от продажни сътрудници, които са подготвени на всичко за персонална полза. Добре, че тези другите с достолепието в тази болница ( за разлика от Токуда, където огромна част се подписаха на донос против мен) се оказаха доста повече от комфортните на шефа подлизурковци.
Благодаря ви от сърце за поддръжката. За мен беше наслаждение да работя с вас изключително последните два месеца с най - страхотния екип: доктор Илиева, доктор Киркова, м.с Марияна Добринова, Люси ( към този момент се сетихте за троянския кон....нали?). Благодаря ви девойки от ОИЛ вие бяхте и оставате компактно зад мен и аз ще продължа битката поради вас.

Мога да кажа, че за мен не беше изненада, само че за вас г- н Пенев изненадите предстоят....
Мога да кажа също, че в случай че това да си търсиш правата и даваш публичност на неправдите значи да си конфликтен...значи аз съм такава даже на квадрат!
Ще ви кажа и друго:
Знам какво мога и знам, че двете ми ръце няма кой да вземе!
Знам също, че съвестта ми е чиста и дремя умерено!
Аз съм БУНТАР по душа!
НЕ ме е СТРАХ!
Това значи единствено едно...на прав път сме!
Продължаваме!

Р.S на следващия ден приказката ще продължи....
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР