Медицинска сестра от столичната детска градина 80 е с положителна

...
Медицинска сестра от столичната детска градина 80 е с положителна
Коментари Харесай

Медицинска сестра от столична детска градина е с коронавирус

Медицинска сестра от столичната детска градина 80 е с позитивна проба за ковид. Това заяви Нина Иванова - шеф на ДГ 80 на страницата на градината във Фейсбук. Информацията потвърдиха за NOVA и от РЗИ-София.
Медицинската сестра ще остане под карантина в дома си. Спешно са направени проби на целия личен състав, които са негативни, а детската градина ще бъде затворена единствено за стерилизация.
Децата, посещавали групата ясла-а, са контактни и по предписание на Столичната здравна ревизия ще бъдат под домашна карантина 14 дни, считано от 12 юни и няма да посещават градината. Столичната РЗИ ще се свърже с всяко семейство за домашно посещаване и взимане на PCR проби. Децата, които досега не са идвали на ясла и не са контактни, ще се одобряват от 15 юни в другата яслена група. Всички останали групи ще работят по нормалния график.
По-големите деца от фамилиите, които посещават други групи, също е належащо да останат у дома. При негативен тест по-големите деца могат още веднъж да посещават детската градина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР