Медицинска сестра, която е била сред десетките израелци, отвлечени в

...
Медицинска сестра, която е била сред десетките израелци, отвлечени в
Коментари Харесай

Израелска медицинска сестра разказва за ужаса, преживян в подземен тунел в Газа

Медицинска сестра, която е била измежду десетките израелци, отвлечени в Газа , описа по какъв начин е прекарала пленничеството си в под земята тунел, лекувайки възрастни заложници, някои от които незрящи и нечуващи, с нищожни медицински материали, за които е трябвало да се пазари с " Хамас ", съобщи Ройтерс.

Нили Маргалит е била освободена по силата на подписаното през ноември помирение сред Израел и " Хамас ". В изявление за израелската телевизия Канал 12 тя съобщи, че палестински цивилни са я заловили в нейното село и са я " продали " на въоръжените ислямисти, които са управлявали безчинствата на 7 октомври, провокирали войната.

Без да знае, че татко ѝ, дружно с още към 1 200 души, е бил погубен, 41-годишната Маргалит е била вкарана боса в задушен тунел на " Хамас " , където съгласно нея са били събрани заложници с разнообразни пострадвания.

Използвайки главен арабски език, теоретичен в незабавното поделение на болница в южната част на Израел, в която има пациенти от бедуински генезис, Маргалит споделила на похитителите от " Хамас ", че е здравна сестра. Те се съгласили с предлагането ѝ да поеме грижата за медицинските потребности на заложниците.

По нейните думи похитителите от " Хамас " й осигурявали нужните лекарства, тъй като не желали заложниците да умрат.

Сред 132-те заложници , които към момента се намират в Газа, остават възрастни мъже - 25 от тях са умряли, съгласно израелски публични лица. " Хамас " съобщи, че някои от тях са били убити при обстрела на Газа.

Когато похитителите се дразнели, наказванията, които налагали на заложниците, включвали ограничение на броя на часовете на осветяване в подземните им килии или потреблението на вентилатори, сподели Маргалит.

След 40 дни пленничество ѝ разрешили да гледа някои телевизионни вести и тя предавала информацията, като крещяла в ушите на възрастните заложници, които не можели сами да наблюдават репортажите, защото били държани в плен без очила или слухови апарати.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР