Медицинска сестра е представена като супергерой от комиксите в ново

...
Медицинска сестра е представена като супергерой от комиксите в ново
Коментари Харесай

Медицинска сестра е супергерой в нова творба на Банкси

Медицинска сестра е показана като супергерой от комиксите в ново произведение на английския художник Банкси. С рисунката си създателят демонстрира респект към медицинския личен състав от първа линия в битката против Covid-19 във втората най-засегната страна в света.
Фотографията на своята нова творба стрийт художникът разгласява в Инстаграм, а оригиналът беше подарен на многопрофилната болничното заведение в английския град Саутхемптън.

На черно-бялата рисунка е изобразено дете, което стои на пода и си играе. В лявата си ръка то държи дрънкулка на здравна сестра. Тя е с маска на лицето и с протегната ръка, като припомня на летящ и притичащ се на помощ супергерой от комиксите. А в кошничка на пода лежат изоставени фигурките на двама типичен анимационни и комикс любимци - Батман и Спайдърмен.

Единственият пъстър детайл в художественото произведение, озаглавено “Game Changer “, е аленият кръст на униформата на здравната сестра.

" Благодарности за всичко, което правите”, написа в записка на художника към чиновниците в лечебните заведения. Банкси също по този начин показва вярата, че неговата творба ще ободри малко ситуацията в болничното заведение, въпреки и рисунката да е черно-бяла.

Окачена на стена на кулоар в болница в Саутхемптън в Южна Англия, платното от един квадратен метър ще бъде изложено за обществен показ, когато бъдат отстранени ограничения за блокиране, съобщи представител на Банкси.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР