Медицинска лаборатория ЛИНА обявява четири нови профилактични кампании. Изследванията в

...
Медицинска лаборатория ЛИНА обявява четири нови профилактични кампании. Изследванията в
Коментари Харесай

Медицинска лаборатория „ЛИНА” с четири нови профилактични кампании през месеците юли и август


Медицинска лаборатория „ ЛИНА ” афишира четири нови профилактични акции. Изследванията в тях се правят на преференциални цени през месеците юли и август 2018г. в независимите филиали на „ ЛИНА ” в областите Бургас, Варна и Ямбол. Тяхната цел е да подкрепят навременната диагностика на обществено значими болести и да насърчат пациентите да обръщат повече внимание на здравето си.

Първата акция е общ клинико-химичен разбор с 40 индикатора , който е подобаващ за цялото семейство. Той включва проучвания, които дават информация за цялостното положение на организма: цялостна кръвна картина (16 показателя), урея, креатинин, пикочна киселина, общ белтък, албумин, ензимите на черния дроб: АсАт, АлАТ, ГГТ; както и K (Калий), Na (Натрий), Cl (Хлориди), Ca (Калций), P (Фосфор), общо химично изследване на урина плюс седимент (11 показателя). Общият клинико-химичен разбор е подобаващ както за възрастни, по този начин и за деца. До края на месец август цената на проучванията в него е понижена на 18лв. вместо 46лв.

Втората акция е метаболитен панел с 9 индикатора : инсулин, кръвна захар, HOMA индекс (инсулинова резистентност), хормонът TSH, общ холестерол, HDL холестерол, LDL холестерол (т.нар. добър и неприятен холестерол) , VLDL холестерол и триглицериди.Той е ориентиран към пациенти с наднормено тегло, захарен диабет от втори вид, хипертония (високо кръвно налягане), сърдечно-съдови болести и атеросклероза,както и за оценка и следене на функционалността на щитовидната жлеза. До края на август метаболитният панел е на цена от 23лв. вместо 47лв.

Третата кампания  е подобаваща за диагностика и проследяване на автоимунни болести на щитовидната жлеза като тиреоидит на Хашимото и Базедова болест, но от нея могат да се възползват и бременни дами и такива планиращи бременност, защото естествената функционалност на щитовидната жлеза е значителен фактор за безпроблемно протичане на бременността, както и за вярното развиване на плода.  Кампанията включва антитела на щитовидната жлеза - anti TG и anti TPO на обща цена 16лв. вместо 28лв. Преди проучването пациентите не би трябвало да са консумирали кафе и питиета, съдържащи кофеин.

Четвъртата акция е  туморен маркер по желание . Всеки от посочените туморни маркери:  PSA ( на простатна жлеза), CA 15-3 (на млечн а жлеза), CA 125 (на яйчници), CA 19-9 ( на панкреас и дебело черво)  е на понижена цена от 8.50 лева  вместо 17 лева Пациентите могат да изберат един или да комбинират няколко. Важно е да се означи, че резултатите би трябвало да се поясняват от доктор, тъй като повишените стойности не постоянно значат съществуване на онкологично заболяване. Туморните маркери  допълват данните, получени от биопсията, ехографията или хистологичното проучване, а при към този момент почнало лекуване са индикатор за неговата успеваемост. Таксата операция е 2лв.



 

ЛИНА ” е първата здравна лаборатория, която вкара месечни профилактични акции, като всяка от тях е подобаваща за скрининг на съществени болести. Различните акции могат да са потребни за всички членове на фамилията. Тяхното преимущество е, че проучванията са с отстъпка от 40% до 50%, което е извънредно комфортно за пациентите, които не могат да използват талон-направление  от персоналния си доктор в дадения миг. Те постоянно включват и проучвания, които не се поемат от Здравната каса. За да се възползвате от профилактичните акции, няма потребност да си записвате час, а единствено да посетите най-близкия независим филиал на „ ЛИНА ” .Препоръчително е множеството проучвания да се правят заран, на гладно.

*публикация

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР