Медицината винаги е била персонализирана в известна степен – лекарят

...
Медицината винаги е била персонализирана в известна степен – лекарят
Коментари Харесай

Значението на персонализираната медицина за вашето здраве

Медицината постоянно е била персонализирана в известна степен – лекарят търси най-хубавия метод да помогне на пациента, който стои пред него.

Но с напредъка на технологиите става допустимо да се употребяват най-уникалните характерности - нашите геноми - за пригаждане на лекуването за всеки обособен субект, споделя в публикация за BBC доктор Ема Дейвънпорт от Wellcome Sanger Institute, който работи за поощряване на научните проучвания в региона на геномните открития и съдействието сред учените.

Геномите са формирани от цялостен набор от нашата ДНК, в това число всички наши гени, и са справочник за методите за създаване и поддържане на 37 трилиона кафези в нашите тела.

Всеки двама души са с 99% еднообразно ДНК и останалите по-малко от 1% ни вършат неповторими и могат да повлияят на тежестта на болестта и успеваемостта на лекуването.

Наблюдението на тези дребни разлики може да ни помогне да разберем кой е най-хубавият метод за лекуването на един пациент от редица болести - от рак и сърдечни болести до меланхолия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР