Медицината върви напред с огромни крачки, като се опитва по

...
Медицината върви напред с огромни крачки, като се опитва по
Коментари Харесай

Защо е опасно да се прелива кръв от жена на мъж

Медицината върви напред с големи крачки, като се пробва по всевъзможен метод да подхожда на софтуерния прогрес. Но има закони на природата - безконечни и непоклатими.

В този случай става въпрос за разлики сред половете, които не могат да бъдат подценени по време на кръвопреливания и трансплантации на органи. Женската кръв е смъртоносно рискова за мъжете.

Според преглед в известното здравно издание The Journal of American Medical Association, мъжете и дамите са биологично доста разнообразни, което важи изцяло и за състава на кръвта на хора от разнообразни полове.

Експертите споделят, че преливането на кръв от бременна жена на мъж е рисково за него. Мъжете са в риск от летален излаз в 20% от случаите! В същото време кръвта на не бременни дами не съставлява особена заплаха за представителите на мощната половина на човечеството.

Следователно, кръвопреливането съгласно схемата " мъж-жена " също не е обвързвано с никакви последствия за виталната интензивност.
В този случай резултатът от интервенцията зависи значително от пола на пациента и донора.

Като образец ще бъде прегледана процедурата за трансплантация на сърце. Множество проучвания, съгласно The Journal на Американската здравна асоциация, удостоверяват, че оцеляването на органите е доста по-високо, в случай че донорът и получателят са от един и същи пол.

Сериозните последици се дължат основно на разликата в размера на органите на дамите и мъжете. Например, женското сърце е доста по-малко от мъжкото, което има естествена биологична причина. В последна сметка, мъжкото тяло би трябвало да се оправи с доста по-силен кръвен поток за единица време.

Следователно, на дамите не трябва да бъдат трансплантирани мъжките органи. В противоположен случай, рискът от отменяне на донорната тъкан се усилва в следоперативния интервал и идващите години. Освен това, това усилва вероятността от гибел на пациента.

Източник zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР