МедицинаНов медикамент ще лекува грипа за ден Още по темата

...
МедицинаНов медикамент ще лекува грипа за ден Още по темата
Коментари Харесай

Какво друго по света: няколко любопитни идеи

Медицина

Нов медикамент ще лекува грипа за ден

Още по тематиката
Какво друго по света: няколко любопитни хрумвания

Най-малката орбитална ракета; Контактни лещи, които пазят диабетиците
9 фев 2018
Какво друго по света: няколко любопитни хрумвания

За първи път клонираха маймуни; Русия създава най-мощното нуклеарно торпедо
2 фев 2018

Японска фармацевтична компания разгласи, че е създала лекарство, което отстранява грипните вируси от тялото на пациента в границите на 24 часа. Медикаментът, създаден от компанията Shionogi & Co., сега е във фаза на клинични проучвания върху японски и американски доброволци.

Първите резултати сочат, че болестотворните бацили биват изцяло унищожени в рамките единствено на един ден. За съпоставяне – известният медикамент Tamiflu, създаден от фармацевтичния конгломерат Roche Group, прави това три пъти по-бавно. Иначе двете медикаменти работят еднообразно бързо, що се отнася до премахването на грипните признаци, само че продуктът на Shionogi & Co. обезпечава доста по-бързо възобновяване. Освен това новото лекарство реализира резултата си след поглъщането на еднократна доза, до момента в който Tamiflu би трябвало да се взима два пъти на ден в продължение на пет дни.

Японското лекарство действа по друг метод спрямо другите противогрипни артикули. По принцип вирусът заразява клетките и ги кара да създават неговия генетичен код, разпръсквайки го из човешкото тяло. Повечето медикаменти работят, като пречат на вируса да напуща инфектираните кафези. За разлика от тях медикаментът на Shionogi & Co нападна на по-ранна фаза, блокирайки самото възпроизводство на грипните бацили.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР