Медицина вече е напреднала до такава степен, че можете сами

...
Медицина вече е напреднала до такава степен, че можете сами
Коментари Харесай

7-те грешки, които допускате, когато мерите кръвното си

Медицина към този момент е напреднала дотам, че можете сами да мерите кръвното си вкъщи с подобаващ уред за задачата. За да го извършите обаче, би трябвало да сте доста деликатни и да мерите тъкмо и вярно. Ето какви неточности е допустимо да допуснете, когато мерите кръвното си сами у дома.

 2 съществени неточности, които хората с хипертония позволяват 2 съществени неточности, които хората с хипертония позволяват
Хипертонията е подло заболяване, което в началото протича с незабележими признаци. И нормално пациентите схващат за нейното съще...

Поставяте апарата на грешката ръка – това ще докара до проявление на неправилни стойности. Добре е да мерите кръвното си на лявата ръка, само че по принцип то може да бъде измерено и на двете. Едната ръка има по-високо налягане от другата. Ето за какво първоначално може да го мерите и на двете ръце, а по-късно да продължите с премерване на кръвното на ръката, която е посочила по-високи стойности на кръвното.

Дреха може да притиска ръката ви – в случай че сте вдигнали ръкава на блузата си, той може да притисне ръката по време на меренето, вследствие на което да получите неправилни стойности на кръвното. Хубаво е да няма дреха върху ръцете ви, до момента в който мерите кръвно или да бъдете с тънка блуза или риза.

Не стягате добре маншета – с цел да получите точни стойности при мерене на кръвното, маншетът би трябвало да е добре стегнат и прилепващ към ръката. Уверете се, че сте го поставили вярното преди да започнете.

Стягате прекалено много маншета – това е другата прекаленост. При прекомерно стягане горната граница на кръвното е прекомерно ниска, а долната – прекомерно висока. Тези стойности още веднъж няма да са верни.
 Как да разберете дали имате висок холестерол в кръвта си? Как да разберете дали имате висок холестерол в кръвта си?
По кожата на лицето могат да се видят признаци на съвсем всяко заболяване под формата на обриви или лющене. Назоваха признака за рискови...

Не сте сложили маншета на вярното място – когато поставяте маншета, той би трябвало да бъде на равнището на сърцето. Това е вярното място за него. Само по този начин ще получите верните стойности на кръвното си налягане. Ако е под равнището на сърцето, ще се получат прекомерно високи стойности, а в случай че е над равнището – прекомерно ниски.

Консумирали сте кафе, чай или алкохол малко преди да измерите кръвното – няма да получите действителни стойности на кръвното си налягане, в случай че сте пили някоя от тези питиета директно преди премерване на кръвното. Алкохолът ще намали кръвното, а след това то внезапно ще се увеличи. Кафето и чаят пък го покачват. Най-добре е да мерите кръвното си заран на гладно или часове откакто сте изпили някоя от горе посочените питиета.

Мерите кръвното след хранене – в случай че го извършите, кръвното ви ще бъде по-ниско в сравнение с в реалност е, тъй като до момента в който се храним, храносмилателната система получава повече кръв. Ето за какво, би трябвало да изчакате най-малко час откакто сте се хранили, с цел да измерите кръвното.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР