Медици, служители на реда, учители, работещи в частни фирми, държавни

...
Медици, служители на реда, учители, работещи в частни фирми, държавни
Коментари Харесай

ВМРО: Ваучери от 100 лв. за почивка в България за всички осигурени с трудови договори за сметка на държавата

Медици, чиновници на реда, учители, работещи в частни компании, държавни чиновници, самоосигуряващи се, пенсионери и учащи се могат да се възползват от услугата при туроператор, независимо при резервации в хотели и/или при визитата на заведения за хранене на територията на Република България. Това са импортираните от Вътрешна македонска революционна организация промени в Закона за туризма.

Извънредното състояние е обстановка, която има последна дата. Ето за какво и ограниченията, които са вкарани в Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние, важат за интервала на наложеното такова. Те нямат дълготраен темперамент и не могат да решат проблемите в туризма в дълготраен проект.

Именно за това Вътрешна македонска революционна организация оферират промени в Закона за туризма, които ще подкрепят както туристическия отрасъл, по този начин и българските жители посредством законово регламентиране на ваучери за отмора, се споделя още в претекстовете към ЗИД на Закона за туризма.

Ето претекстовете на Вътрешна македонска революционна организация към Закона за изменение и допълнение на Закона за туризма:

Българското държавно управление към този момент разгласи пакет от социално-икономически антикризисни ограничения по отношение на въведеното изключително състояние вследствие на пандемията от COVID-19 и предстоящите стопански последици от нея. В същото време Европейската комисия координира общи европейски ограничения в отговор на пандемията от COVID-19, които целят намаляване на социално-икономическите последствия в Европейския съюз.

Един от тези принадлежности, Инвестиционната самодейност в отговор на ковид, дава помощ на най-нуждаещите се, като трансформира разпоредбите за даване на финансиране от Фонда за европейско подкрепяне на най-нуждаещите се лица, от които страната може да се възползва.

От самото начало на пандемията от Вътрешна македонска революционна организация са безапелационни, че точно страната би трябвало да е съпричастна и да подаде ръка на дребния и междинен бизнес и на всички наранени от ограниченията лица.

По тази причина изготвихме и спомагателен пакет, отвън държавния, в който обръщаме внимание на стъпките, които би трябвало да се подхващат редом с изключителното състояние, само че и в нескончаем интервал от време по-късно, за по-бързото и безболезнено превъзмогване на икономическата рецесия. Един от главните ни детайли са кредитната почивка и банковите облекчения с фокус бранш „ Туризъм “, както и повсеместен пакет от спомагателни ограничения в секторната политика. За всички е изцяло ясно, че туристическият отрасъл е един от най-сериозно потърпевшите в резултат на пандемията COVID-19, а за възобновяване му до предкризисните равнища ще са нужни години. И тук не приказваме единствено за затворените хотели, само че и заведения за хранене, атракциони, снабдители на артикули и услуги.

Според формалната статистика на Национален статистически институт за 2019 година директно заетите в хотели и заведения за хранене са близо 170 хиляди души, само че косвено обвързваните браншове с туризма са селското стопанство, превоз, хранително-вкусова и лека индустрия. Така че кумулативният резултат от туризма визира 1 милион работещи в страната и 13% от Брутния вътрешен артикул (БВП) - т.е. към 14 милиарда лв. са приходите от туризма. Припомняме също по този начин, че по данни на Българска народна банка към края на декември 2019 година огромна част от компаниите и семействата разполагат с минимални спестявания.

Вътрешна македонска революционна организация към Нинова: Испанските социалисти обявиха, че нямат политически съперници за рецесията

При компаниите общо 57% от депозитите са до 1000 лева, а 9.2% са от 1000 до 2500 лева При семействата 60% от депозитите са до 1000 лева, а едвам 11 на 100 са в размер от 1000 лева до 2500 лева В България не всяка компания или жител има заделени спестявания, закриват се цели бизнеси, над 290 000 души по данни на МТСП са останали без работа досега. Това ще докара до обстановка, в която туристическата услуга за доста хора ще се трансформира в неосъществим разкош. Извънредното състояние е обстановка, която има последна дата. Ето за какво и ограниченията, които са вкарани в Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние, важат за интервала на наложеното такова. Те нямат дълготраен темперамент и не могат да решат проблемите в туризма в дълготраен проект. Именно за това предлагаме промени в Закона за туризма, които ще подкрепят, както туристическия отрасъл, по този начин и българските жители посредством законово регламентиране на ваучери за отмора. Подобна система към този момент съществува в страни от Европейски Съюз като Германия, Франция и Унгария.

Като непосредствен образец е прилежаща Румъния. Там туристически ваучери са въведени като антикризисна мярка през 2009 г, с цел да усилят покупателната дарба, подтикват туризма, понижат безработицата в бранша и да се борят със сивата стопанска система. И до през днешния ден ваучерната система в нашата съседка работи. Друг непосредствен образец е Словакия – там туристическите ваучери са освободени от всички налози и осигуровки, а мрежата от обекти, където могат да бъдат употребявани, се състои от обекти за настаняване, балнеоложки и спа центрове, фитнеси, басейни, ски курорти и така нататък

В обстановката на много сериозен риск от неуспех на туристическия сезон, бързи темпове на повишаване на безработицата и заплахата от всеобщи банкрути на снабдители на туристически услуги, заведения за хранене, питейни заведения и всички свързани с тях браншове ваучерите за отмора ще дадат опция за най-малко начален рестарт и опазване на приемливи равнища на резервации, както и тласък за посещаване на българските курорти. По този метод ще бъде реализиран кумулативен резултат като подкрепяне на районната стопанска система и потреблението на български артикули, което ще има и директен резултат върху стопанската система на страната.

Чрез потреблението на тези ваучери ще се усили и покупателната дарба като последица от стимулирането на стопанската система и възобновяване на работни места, които пък ще донесат доходи в хазната от налози и осигуровки.

В тази връзка посредством потреблението на ваучери ще се реализира и сигурност, проследимост, бистрота и надзор на изразходените средства – съществени стъпки за битката със сивата стопанска система. Ето за какво предлагаме смяна в Закона за туризма и законова наредба на ваучерите за отмора. Те ще бъдат сериозен инструмент за обществени политики, ориентирани към избрани стопански браншове и обществени групи, като в това време могат да бъдат и лост за подкрепяне на локалните производители и в целокупност на българската стопанска система.

С смяната в закона сътворяваме пълномощия на министъра на туризма да подписва контракт с туроператори и туристически сътрудници, получили позволение да реализират активност като оператор за издаване на ваучери за отмора. Средствата за ваучерите ще се дефинират годишно със Закона за държавния бюджет. Те ще се заплащат от работодателя и ще се дават на работника/служителя ежемесечно по сходство на ваучерите за храна. Създаваме нова глава VIa „ Ваучери за отмора “. Дефинира се цялостният развой по издаване на ваучерите, заплащането посредством тях и оптималните комисионни, които комерсиалните оператори могат да удържат. Предвижда се министърът на туризма и министърът на финансите да издадат разпоредба, която да регламентира активността.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР