Медици предупреждават, че не е желателно да използвате сокове и

...
Медици предупреждават, че не е желателно да използвате сокове и
Коментари Харесай

Медици: Пиенето на лекарства с неподходящи напитки е опасно

Медици предизвестяват, че не е желателно да употребявате сокове и газирана минерална вода, които в действителност могат да създадат лекарството неефикасно.

Причината е, че тези питиета могат да съдържат цитрати, понижаващи резултата на лекарствените средства. Що се отнася до в действителност рискови питиета, медиците приканват в никакъв случай да не се пият по едно и също време медикаменти и алкохолни питиета.

" Приемът на някои средства в комбиниране с алкохол провокира противоположна реакция - предизвестяват медици. - Особено що се отнася до антибиотиците, противоалергичните и противопростудни средства. Както и за медикаментите за лекуване на захарен диабет и препаратите за намаление на артериалното налягане. “ 

Терапевтите допълват, че използването на спиртни питиета е рисково и противопоказно, в случай че човек приема препарати, влияещи на нервната система или пък употребяват съдосвиващи средства.   Едновременният банкет на съдосвиващи медикаменти и алкохол могат да предизвикат пораждане на конвулсии и хипертонична рецесия.

Едновременният банкет на алкохол и лекарства провокира:

- повишение на артериалното налягане;

- внезапно учестяване на пулса;

- възприятие на боязън и паника;

- позиви за повръщане;

- положение на прострация;

- прекъсване на дишането.

Винаги четете листовката с указания към лекарството и в случай че там е написано, че би трябвало да го приемате с вода, значи по този начин би трябвало да бъде.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР