Медици от Спешна помощ отново излизат на протест пред Министерството

...
Медици от Спешна помощ отново излизат на протест пред Министерството
Коментари Харесай

От „Защита“ пак събират спешни медици на протест пред МЗ, искат оставката на министъра

Медици от Спешна помощ още веднъж излизат на митинг пред Министерството на здравеопазването. Причина е в несправедливото съгласно тях систематизиране на 30-те млн. лева спомагателни средства за нарастване на заплатите в ЦСМП и РЗИ. Протестът ще стартира в 10.30 часа и ще продължи до 12 часа, оповестиха уредниците му от профсъюз „ Защита “.

„ Сборният пункт ще е на паркинга на пл. „ Ал. Батенберг “, на който водачите на коли за спешна помощ ще връчат ключовете на министър Хинков, доктор Иван Кокалов от КНСБ, Ваня Григорова от „ Подкрепа “ и представители на работодателите и откакто бъде свален министъра от поста, ще ги назначат за водачи в ЦСМП – София “, пишат от непредставения в Тристранката профсъюз.

Припомняме, чев опазването на здравето беше контрактувано възнагражденията в центровете за спешна  помощ да бъдат увеличени с 22% от 1 август. От „ Защита “ обаче упорстват за диференцирано нарастване на заплатите. Според тях водачите на коли за спешна помощ би трябвало да получат в допълнение по 600 лева, парамедиците и лекарските асистенти/ фелдшерите - по 500 лева, медицинските сестри и лекарите – по 350 лева, а санитарите – по 200 лева

„ След следващата нелепост, която сътвориха в Тристранката и ощетиха тотално водачи, парамедици, фелдшери и лекарски асистенти докара до съществено обществено напрежение и подготвеност тези групи работещи в системата на Спешна помощ на митинг и да стартира подготовката за Национална стачка. Социалистическата номенклатура в Министерство на здравеопазването не пожела да разпредели заслужено парите, извоювани от работещите в ЦСМП и Синдикат „ Защита “, което ни предизвика да желаяме неотложно оставката на министъра. Ще се обърнем към министър-председателя на Република България да в профил министъра на опазването на здравето и да реши казуса, който сътвори проф. Хинков “, декларират от „ Защита “.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР