Медици от Спешна помощ искат връщане на мерките. Това стана

...
Медици от Спешна помощ искат връщане на мерките. Това стана
Коментари Харесай

Медици от Спешна помощ искат връщане на мерките |

Медици от Спешна помощ желаят връщане на ограниченията. Това стана ясно от коментар на Десислава Кателиева от Националната асоциация на работещите в Спешната помощ по Нова телевизия.

Вчера те насочиха зов за стягане на ограниченията, защото се тормозят, че броят на инфектираните се усилва и че натискът върху лечебните заведения ще стане сериозен.

„ Вече участвахме в този филм един път. През ноември обстановката беше същата. Имаше по 3000 инфектирани дневно, лечебните заведения тогава започнаха да се пълнят. Ситуацията ни е позната, само че в това време в този момент има разхлабване на ограниченията. Голяма част от хората не съблюдават и сегашните ”, сподели Десислава Кателиева. 

По думите й обстановката е извънредно динамична.

„ Ако в една болница допреди час е имало свободни кревати, то единствено след час обстановката е друга. Нормално е да има такива моменти, в които се обикаля с пациенти и се търсят кревати. Така е в целия свят, просто леглата се пълнят доста бързо ”, сподели още тя.

По думите ѝ става мъчно и да се хоспитализират пациенти, които не са с ковид.

„ Не разбирам за какво някои хора не престават да настояват, че в заведенията за хранене не може човек да се болести. За страдание, това е едно от местата, които би трябвало да бъдат лимитирани. Мерки би трябвало да има и за фитнесите, и моловете. При състояние, че британският вариант е толкоз рисков, считам че тези ограничения би трябвало да се вземат, без значение, че това не е добре от икономическа позиция ”, счита още тя.

София (град) е измежду регионите с най-висока заболяемост от ковид. Със заповед на шефа на Столична РЗИ от през вчерашния ден е спряна плановата активност в лечебните заведения. Късно нощес на среща с шефовете на РЗИ от страната здравния министър разяснява, че е допустимо да се върнат някои ограничавания, с цел да спре експоненциалното повишаване на случаите. Той заяви, че до дни ще има в страната.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР