Медици от областната болница във Велико Търново се борят за

...
Медици от областната болница във Велико Търново се борят за
Коментари Харесай

Медици се борят за живота на жена и 8-годишно момиче, пострадали при катастрофа в Хаинбоаз

Медици от регионалната болница във Велико Търново се борят за живота на жена и 8-годишно момиче, потърпевши при злополука в Хаинбоаз, заяви " Труд бг ". След тежък пътен случай в Отделението по анестезиология и интензивно лекуване е настанена потърпевша с голям брой фрактури и с заплаха за живота. Пациентката е оперирана от ортопедичен екип и е в схващане. В хирургичното поделение е осъществена и незабавна интервенция на 8-годишно момиче, с заплаха за живота. След интервенцията момичето е настанено в Отделението по анестезиология и интензивно лекуване. В Неврохирургията е настанено и момиче с мозъчно разтърсване.

Трите пациентки са ранени при конфликт на два автомобила в Хаинбоаз. Произшествието стана към 17,30 ч. на 8 май в региона на Лагерите в Прохода на Републиката сред два леки автомобила, които след удара са се възпламенили. Въпреки бързата реакция на пристигналите на място пожарникари, возилата са изцяло изпепелени. Причините за произшествието са в развой на изясняване. Според една от версиите е шофиране с несъобразена скорост по мокрия от дъжда планински път.

Трагедията на пътя краткотрайно блокира придвижването през Хаинбоаз.

Малко по-късно в понеделник вечерта лек автомобил катастрофира на третокласен път сред Павликени и село Батак. Шофьорът почина на място. Наложило се е огнеборци да режат смачканите ламарини, с цел да извадят пътничка в колата. Тя е откарана в болница с пострадвания. По случая е формирано досъдебно произвеждане под наблюдението на Окръжната прокуратура във Велико Търново. Причините за произшествието се обясняват.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР