Медици от Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ "Христо Ботев",

...
Медици от Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ "Христо Ботев",
Коментари Харесай

Медици от Враца излязоха на протест

Медици от Многопрофилната болница за интензивно лекуване /МБАЛ/ "Христо Ботев ", подкрепени от жители и майки на деца с увреждания, стачкуваха през днешния ден поради закъснение на възнагражденията им и неразбираемото бъдеще на лечебното заведение, което е в сериозно финансово положение.

Протестът стартира с минута безмълвие в памет на жертвите от злополуката край Своге. Хората споделиха, че се причисляват към тъгата на околните на починалите в деня на печал, само че не са отменили митинга, който е бил плануван доста преди да стане трагичният случай. Те показаха благодарност към екипите на врачанския център за незабавна здравна помощ, които участваха в избавителната интервенция край Своге.

Протестиращите обявиха, че към този момент настояванията им са свързани освен с постоянното погашение на почтено и отговорно направените им хонорари, само че и за бъдещето на лечебното заведение. Според тях не е ясно какво ще бъде това бъдеще и дали врачанската болница, която е с функционалностите на регионална, няма да бъде закрита.

Медицинските фрагменти не престават да изтичат. Отделения, които са единствени освен в региона, се закриват или работят мъчно, тъй като не могат да се обезпечат кадрово графиците за наряди или поради неналичието на лекари-специалисти, описаха за следващ път протестиращите медици. Днес работещите в болничното заведение са получили задатък за юли, а след десетина дни би трябвало да вземат заплатите си за август, допълниха те и попитаха би трябвало ли за всяка месечна заплата да излизат на митинг.

Протестът мина спокойно като участващите в него единствено се разходиха демонстративно постепенно по пешеходна пътека на булеварда до болничното заведение. Движението бе затруднено за десетина минути и полицията не се намеси.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР