Медици от Детската болница в Окланд, САЩ, заключиха, че оптималното

...
Медици от Детската болница в Окланд, САЩ, заключиха, че оптималното
Коментари Харесай

Определиха главното условие за здраве и дълъг живот

Медици от Детската болница в Окланд, Съединени американски щати, заключиха, че оптималното равнище на редица витамини , минерали и други съединения понижава риска от преждевременна гибел, удължава живота и подсигурява положително здраве в преклонна възраст, оповестява уеб сайтът MedicalXpress.

 
По думите им, жителите на развитите страни, в това число 70 % от американците, изпитват дефицит на едно или няколко значими за организма субстанции .
 Оптималното равнище на редица витамини, минерали и други съединения удължава живота Оптималното равнище на редица витамини, минерали и други съединения удължава животаThinkStock/Getty Images
Макар дефицитът на витамини да не е толкоз огромен, че да провокира скорбут или рахит, учените са уверени, че витаминният недостиг е с дълготрайни последици.

 
Витамин D , омега-3 ненаситените мастни киселини и магнезият са нужни съставни елементи на ензими, които вземат участие във възобновяване на ДНК, подсигуряват положителното здраве на кръвоносните съдове и предотвратяват окислителния стрес.-->

 
При дефицит на витамини и минерали организмът е заставен да изразходва лимитираното им количество за поддържане на жизненоважни функционалности и репродуктивното здраве, вместо за други потребности.
 Натуралните артикули са единственият източник на естествени витамини, безапелационни са учените Оптималното равнище на редица витамини, минерали и други съединения удължава животаThinkStock/Getty Images
У засегнатите от продължителен дефицит на витамин К и селен се създават по-малко ензими, които способстват за положителното здраве на артериите. В резултат се покачва рискът от гибел в резултат на сърдечносъдови заболявания.

 
Учените считат, че редица субстанции, чиято роля за поддържане на виталните функционалности не е толкоз явна, на процедура са нужни за огромната дълготрайност на живота .
 Оптималното равнище на редица витамини, минерали и други съединения удължава живота Оптималното равнище на редица витамини, минерали и други съединения удължава животаThinkStock/Getty Images
Сред въпросните субстанции са таурин , ерготионеин , пиролохинолинхинон , както и каротиноидите лутеин , зеаксантин , ликопен , алфа- и бета-каротин , бета-криптоксантин и астаксантин .

 
Добавянето им в храната и здравословната диета могат да допринесат за попречване на хронични болести и прибързано стареене.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР