Медици от Александровска болница протестираха заради мизерните условия, в които

...
Медици от Александровска болница протестираха заради мизерните условия, в които
Коментари Харесай

Медици настояват за спешен ремонт на „Александровска” болница

Медици от " Александровска " болница стачкуваха поради мизерните условия, в които лекуват пациентите. Здравните служащи настояха да бъде изработен незабавен ремонт на клиниките, които са в окаяно положение, оповестява Нова тв.

Още през 2016 година пациенти на " Александровска " болница се оплакаха от изискванията, в които се лекуват. Мястото е кожната клиника, а три години по-късно ремонт към момента не е изработен. Подобна е картината и в други отделения на лечебното заведение.

През август точно пропаднал таван по знамение не рани лекари и пациенти в Клиниката по алергология. " Аз не желая да почина, тъй като имам жена и две деца и ще нося каска, с цел да си предпазя главата, когато падне покрива ", сподели доктор Андрей Коцев от Клиника по гастроентерология на УМБАЛ " Александровска ".

Недоволни от неприятното положение на материалната база здравни служащи, студенти, специализанти и пациенти излязоха на митинг. " Трагични, ронещи се стени. Липсва ремонт от 30-40 години и са нужни частични поправки. Ние работим в този филм на ужасите от години. Болничните стаи са в окаяно положение и никой не обръща внимание ", сподели още Снежана Бочева от Клиника по кожни и венерически заболявания на УМБАЛ " Александровска ".

Протестиращите настояха да бъдат взети незабавни ограничения. " Ние се нуждаем от една съвременна база, която да подхожда на столицата на една държава-членка на Европейски Съюз ", съобщи началникът на Клиниката по хематология на УМБАЛ " Александровска " доцент доктор Евгений Хаджиев.

От управлението на болничното заведение увериха, че клиниките, които се нуждаят от незабавен ремонт, ще бъдат актуализирани. Първоначално строителни действия ще стартират в две отделения, като за задачата здравното министерство отпуска 800 000 лева

" Част от първия транш е провиснал и аз не виждам в каква посока е ориентиран митингът. Ако е за искане на пари за поправки, то той към този момент е постигнал своите си цели ", сподели изпълнителният шеф на УМБАЛ " Александровска " доцент доктор Костадин Ангелов.

" Може би това утежняване на материалната база в годините обратно - десетилетия към този момент ги е изнервило хората и те нямат самообладание да чакат. Но ние подсигуряваме с нашия бюджет, че ще посрещнем тези разноски. Вече са обезпечени 800 000 лв. за ремонт на клиниките в сериозно положение. Планират се още над 8 милиона лв. за идващите три години ", изясни здравният министър Кирил Ананиев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР