Медици и пациенти отново излязоха на демонстрация в защита на

...
Медици и пациенти отново излязоха на демонстрация в защита на
Коментари Харесай

Медици и пациенти отново демонстрираха в подкрепа на болницата във Враца

Медици и пациенти още веднъж излязоха на проява в отбрана на болничното заведение във Враца. Този път обаче те не блокираха главния бул. до постройката, съобщи кореспондентът на bTV Маргарита Стефанова.

След като през вчерашния ден шефът на болничното заведение Орлин Цветков отдръпна оставката си, през днешния ден той изясни за какво го е направил. След вчерашното посещаване на министъра проф. Николай Петров и зам.-министъра на опазването на здравето Лидия Нейчева към този момент има съответни поети задължения и те към този момент са изпълнени . Надяваме се всичко да бъде изпълнено до дъно, защото хората се интересуват освен за този месец, само че и какво ще се случи до края на годината със заплатите им, сподели той.

За болничното заведение предстоят много тежки месеци – идва отоплителният сезон, следва ѝ тежка акредитация – би трябвало да се защитят всички настоящи сега отделения, да се вземе равнището на подготвеност, без да се закрива никаква активност – това ни е главната цел, добави шефът.

Цветков регистрира още, че благодарение на управлението на Министерството на здравеопазването болничното заведение има обезпечени лекарства за 30 дни.

Синдикатите, които упорстваха за оставката на шефа, споделиха, че би трябвало да се сложи въпроса за отговорността.

Вижте повече във видеото:

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР