Медици алармират, че във Великобритания върлува опасно сезонно заболяване.Въпреки че

...
Медици алармират, че във Великобритания върлува опасно сезонно заболяване.Въпреки че
Коментари Харесай

Ново сезонно заболяване на Острова: Защо според лекарите вирусът е опасен за хората

Медици сигнализират, че във Англия върлува рисково сезонно заболяване.

Въпреки че 67% от популацията на Англия е изцяло имунизирано, все по-често експерти предизвестяват, че навлизайки в сезона на нормалните зимни настинки, ще се сблъскваме с вирусите, от които боледувахме преди пандемията.

Снимка: bTV

Представител на локалните здравни управляващи заяви, че статистиката демонстрира заболеваемост, каквато би имало през естествена зима от преди COVID-19 и главната причина за това е облекчаването на рестриктивните мерки, наложени поради ковид.

Потърсихме за коментар доктор Валентина Михайлова, пулмолог, която работи на Острова от доста години. За bTV тя показа опита и признаците, които следи в новата обстановка.

Объркване основава симптоматиката, която е съвсем идентична и протича тежко като COVID-19, само че тестванията са негативни.

„ Преплитане на инфекциите, това го виждам всеки ден с разнообразни пациенти, които са в доста тежко положение, а в действителност Коронавирус пробата е отрицателен. Основно са с главоболие, с доста високо налягане в главата с понижаване на слуха и с повръщане, само че най-много с дисфеджия. Това е мъчно хранене, казано на по-обикновен език, когато храната засяда и пациентът има възприятието, че нещо е заседнало в гърлото “, изясни доктор Валентина Михайлова, пулмолог.

Снимка: bTV

Специалистите изясняват усилването на познатите вирусни инфекции с това, че близо 18-месечните ограничавания против Коронавирус, проведоха и разпространяването на познатите грипни вируси.

„ Аз мисля, че не би трябвало да се тормозят, единствено да не престават с ограниченията, които са добре известни - с миене на ръцете с изолираност от такива заболели, с посещаване при съответния доктор, когато имат симптоматика, само че не би трябвало да има никога суматоха “, сподели още доктор Михайлова.

Снимка: bTV

Тя изясни и че противогрипните ваксини против познатите вируси от преди пандемията, са целесъобразни.

„ Аз считам, че би трябвало да се имунизират, тъй като преди ковид аз имах случаи на хора с доста тежки затруднения, с двустранни пневмонии, дори и летални случаи, които не бяха имунизирани и приключиха доста летално. Разбира се, че би трябвало - аз имам вяра във имунизациите “, добави пулмологът.

Тя посъветва да не се изпада в суматоха, а да се работи осведомено и следвайки препоръките на медицинските експерти.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР