Медикаментът Саксенда, предназначен за лечение на диабетици също е с

...
Медикаментът Саксенда, предназначен за лечение на диабетици също е с
Коментари Харесай

Остър недостиг на още един медикамент за диабетици, не е ясно кога ще има доставка

Медикаментът " Саксенда ", предопределен за лекуване на диабетици също е с изострен недостиг в България, алармират до TrafficNews нуждаещи се от лекарството.Те настояват, че Саксендата, съдържаща инсулин е изключително подобаваща, в случай че човек страда от наднормено тегло и желае да отслабне, точно по тази причина е по-предпочитан даже от другото дефицитно лекарство „ Оземпик ”. По думите им от тук идва казусът с неговото намиране по аптеките.
Прочетете още

Фармацевт разяснява пред TrafficNews , че към този миг лекарственият артикул не може да се откри съвсем на никое място в страната, даже и в прилежащите страни. Не е ясно и по кое време тъкмо се чака доставка по в складовете у нас.

Саксенда е желано лекарство при събаряне на килограми, тъй като садържа дейното вещество лираглутид . Медикаментът действа, като работи върху рецептори в мозъка, контролиращи апетита, и по този начин  кара да се чувствате по-сити. Приемът му е  предназначен на хора с в действителност наднормено тегло и такива, които в резултат на това са развили инсулинова устойчивост.  

Както медията ни писа преди дни  липса на инсулин по българските аптеките става в действителност сериозна, а разфасовките на най-търсеното лекарство за диабетици- " Оземпик " от 1мг се чака да бъдат доставени в хранилища у нас до края на месец август.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР