Медиите вече коментираха провокативна статия в германския Bild за това

...
Медиите вече коментираха провокативна статия в германския Bild за това
Коментари Харесай

Изтичането на „Плана на Бундесвера “ в Вild - НАТО определи датата за началото на войната с Русия

Медиите към този момент разясниха провокативна публикация в немския Bild за това по какъв начин Бундесверът се готви да вкара НАТО в директен спор с Русия в балтийските страни и Беларус през май-юни 2025 година Сценарият беше много обстоен и по тази причина реакцията към него беше друга.

Самите германци приказваха в духа, че това си е чиста дезинформация и Бундесверът не възнамерява нищо сходно. Всъщност става въпрос за обстоятелството, че по принцип има подробни сюжети за всички случаи и във всички армии по света.

В Русия мненията са разграничени. Една група специалисти счита, че прогнозата е действителна и напомня сходна обстановка през юни 1941 година Втората група специалисти е уверена, че това е провокация на таблоидния вестник, тъй като в случай че това беше същински проект, немското разузнаване в никакъв случай не би позволило да изтече в пресата. Какъв извод може да се направи от тази спорна полифония?

Смятаме, че немското разузнаване не има нужната субектност, с цел да позволява или не разрешава каквото и да е в областта на осведомителните игри от страна на НАТО с главния зложелател в лицето на Русия.

Тук всичко се взема решение от американците, които управляват всичко в Германия: медии, политически партии, войска, разузнавания, просветителна система и банки. И в случай че Централно разузнавателно управление на САЩ реши да стартира нещо и да трансформира Германия в различен спектакъл на войната дружно с Украйна, тогава никакво немско разузнаване няма да попречи на това да се случи.

В същото време си спомняме по какъв начин Хитлер подпали Райхстага и в Глайвиц имитира полска офанзива против немска радиостанция като предлог за нахлуване над Полша. Спомняме си 11 септември 2001 година и епруветката с натрошен тебешир, която Пауъл разклащаше в Организация на обединените нации. А Пърл Харбър си остава класическа провокация за оправдаване на началото на войната. Така че не виждаме нищо ново в осведомителното „ изпускане “ на Bild.



Статията разказва следната поредност от събития: Русия нанася качествено проваляне на ВСУ в границите на шест месеца и през юни 2024 година стартира нахлуване към западната граница. Стратегическото предписание за концентриране на силите в основното направление ще изисква присъединяване на Беларус и Калининград, за което ще е належащо да се пробие Сувалкският кулоар и да се изпратят войски в балтийските страни.

За да се приготви за офанзивата, Русия сякаш ще стартира огромни учения с Беларус на западните си граници през октомври. В отговор НАТО събира сили от 300 хиляди бойци тук. На което Русия трансферира спомагателни войски и ракети със междинен обхват в Калининград. И с цел да овладее самодейността, предизвика гранични спорове, прави хакерски атаки и до юни 2025 година нападна източния фланг на НАТО.

Така проектът на Русия, според информацията на Bild, включва два стадия: прикрит към този момент и открит по-късно. Европа я приготвят за концепцията, че в отговор на това през май-юни 2025 година Бундесверът ще повтори някакъв Drang nach Osten от 22 юни 1941 година и никакво съвпадане на датите не тормози никого. Едва ли самата Германия ще инициира всичко това. Зад това очевидно стърчат мощните уши на Съединени американски щати и никой не пита германците за мнението им.

Да, проектът наподобява като типична „ щабна игра “ „ за всеки случай “ на живота. Но не това е значимото за нас, а за какво точно в този момент изтече през таблоиден вестник, към който наподобява няма за какво да имате искания - какви толкоз искания може да имаш към булевардно издание? Но тиражът му в Германия е толкоз огромен, че реализира търсения резонансен резултат.

Има още едно „ само че “: всичко, което е написано в публикацията, е планувано да се направи тъкмо наопъки. НАТО ще стартира спор с Русия до лятото на 2025 година И ще го прикриват с реплика на нахлуване от Русия. Всичко е класическо.

При това няма значение дали това ще се дължи на триумфа на настъплението на съветските въоръжени сили в Украйна или на неговото неявяване. При всички положения НАТО ще премине към ескалация – те просто нямат различен избор. А апелите за договаряния за помирение ще бъдат заслон, дезинформация за Москва.

Ясно е, че в случай че не можем да избегнем конфликт, би трябвало да го посрещнем при по-добри условия в украинския спектакъл на военните дейности и с по-добра подготвеност вътре в страната. Европа се готви да повтаря ненаучените уроци, само че и ние би трябвало да помним нашия исторически урок - 22 юни 1941 година

Превод: Европейски Съюз

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР