Медиите в Италия и Испания гръмнаха, че Кристиано Роналдо може

...
Медиите в Италия и Испания гръмнаха, че Кристиано Роналдо може
Коментари Харесай

„Адидас“ стои зад трансфера на Роналдо в Юве

Медиите в Италия и Испания гръмнаха, че Кристиано Роналдо може да премине от Реал (Мадрид) в Ювентус. Още след финала в Шампионската лига се заприказва, че 33-годишният португалец желае произлязъл трансфер.

Според „ Калчо меркато “ в основата на възможен трансфер в посока Торино може да стои колосът в производството на спортни артикули „ Адидас “. Наскоро немската компания стана главен спонсор на Ювентус, откакто дълги години италианците бяха обличани от американската компания „ Найк “.

„ Адидас “ желае да притегли Кристиано Роналдо на своя страна, а трансфер в Ювентус може да се окаже последното парче в пъзела. Заплатата на Роналдо ще е близо €30 милиона на година, а спонсорите на Юве към този момент показаха подготвеност да я покрият.

Според трансферния гуру Джанлука Ди Марцио сътрудникът на португалската звезда е призовал Ювентус да направи оферта към Реал. В момента „ Старата госпожа “ обмисля по какъв начин да изравни доходи и разноски при възможен трансфер, с цел да може прехвърлянето да бъде постоянен и да не докара до наказания от УЕФА поради Финансовия феърплей.

Данъците в Италия са доста по-високи от тези в Испания. Заплатата на Роналдо ще излезе близо €60 милиона на година на торинския исполин. Самата трансферна сума няма да се окаже проблем за Юве, като се чака тя да бъде в размер на €120 милиона. Преди две години Юве заплати €90 милиона на Наполи за Гонсало Игуаин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР