Медиите съобщават за ново престъпление, жертва на което е Леонид

...
Медиите съобщават за ново престъпление, жертва на което е Леонид
Коментари Харесай

Племенникът на Сталин преведе за два месеца 16 млн. рубли на мошеници

Медиите оповестяват за ново закононарушение, жертва на което е Леонид Алилуев, племенник на Йосиф Сталин. Самият деец от Великата отечествена война се обърна към полицията и написа изказване. Той отишъл в полицията предния ден, на 8 февруари.

Източник от правоохранителните органи сподели пред ТАСС, че Леонид Алилуев е трансферирал огромна сума пари на измамници от септември до октомври 2021 година - 16 милиона рубли.

Главното ръководство на Министерството на вътрешните работи на Русия заяви, че 93-годишният пенсионер е повярвал на позвъняване от банков чиновник. В началото на септември измамникът се свързал с ветерана от Втората международна война и споделил, че акаунтът му е в заплаха.

Мошеникът убедил племенника на Сталин, че си коства да трансферира парите на „ безвредно място “.

Последният път, когато Леонид Алилуев превежда пари, е на 20 октомври. Защо не е отишъл в полицията близо четири месеца, не се прецизира.

Между другото, през 2021 година измамниците към този момент са се пробвали да откраднат 5 милиона рубли от ветерана. По време на прехвърлянето на парите в жилището на Алилуев дамата е била арестувана.

Измамникът е наказан на три години и половина затвор.

Преди това измамниците получили от ветерана ключова дума от банковата му сметка и взели 2 милиона рубли. Твърди се, че полицията е поискала останалите пари за експертизата.

Сега полицията също организира издирвателни дейности и се пробва да открие нападателя.

Припомняме, през 2021 година публицисти схванаха за ориста на глухонемия правнук на Йосиф Сталин, който загуби дома си. Мъжът спеше в колата си. Представителят на мъжа сподели, че е бил застрашен с принуда поради столичния апартамент.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР