Медиите съобщават, че руските ВКС са нанесли ответен удар“ за

...
Медиите съобщават, че руските ВКС са нанесли ответен удар“ за
Коментари Харесай

Русия отговори за Кримския мост с удар на възмездието, изстрелвайки 50 ракети ВИДЕО

Медиите оповестяват, че съветските Върховен касационен съд са нанесли „ ответен удар “ за терористичната офанзива на Въоръжените сили на Украйна на Кримския мост. Нанесени са минимум 50 ракетни удара по стратегически цели на Украйна - пристанища, железопътни гари, летища, които бяха атакувани следобяд на 26 юли.

Според MK нападението е осъществено под формата на " звезден удар ", т.е. ракетите се доближават до цели от няколко направления. Целите на ВКС били „ подземни командни центрове на НАТО, украински щабове и подземни арсенали “.

Редица канали на TG оповестиха, че 10 бомбардировача са изхвърчали от Саратов, от летище Енгелс към Украйна, и 12 самолета Ту-95МС от Каспийско море. Вчера следобяд стартира евакуация от пристанището в Николаев. Следобед беше оповестена въздушна паника в Днепропетровска, Николаевска, Одеска, Полтавска и Харковска области заради масиран налет, изстреляни са по 15-20 ракети.

Около седем вечерта се чуха детонации в Днепропетровска и Кировоградска области. Медиите допускат, че са изстреляни ракети „ Искандер “, чиято цел е, наред с другото, логистичен терминал, който приема западна военна техника и муниции за въоръжените сили на Украйна в Донбас.

В седем и половина вечерта Въоръжените сили на РФ нападнаха с " Кинжали " Тернополска, Лвовска и Хмелницка област. Последното е хазаин на летище Староконстантинов, употребявано от бомбардировачи Су-24М за изстрелване на английски крилати ракети.

Източници оповестиха, че заради множеството удари украинската Противовъздушна отбрана е претрупана.

Херсонска област и Змийския остров също бяха атакувани.

Мащабната ракетна офанзива против Украйна пристигна, когато представители на Министерството на защитата на Съединени американски щати обявиха, че Украйна е почнала „ главния удар “ на контранастъплението. За това пише New York Times, базирайки се на двама представители на Пентагона. Според отчета въоръжените сили на Украйна са „ хвърлили в борба хиляди военнослужещи, които са в запаса “, доста от които са били подготвени на Запад.

Според други източници на изданието при триумф новата интервенция ще продължи от една до три седмици.

Превод и редакция: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР