Медии съобщават за начина на живот и решенията, взети от

...
Медии съобщават за начина на живот и решенията, взети от
Коментари Харесай

Таен клуб от 40 най-големи банкери решава съдбата на света всяка година

Медии оповестяват за метода на живот и решенията, взети от „ международното държавно управление “ на четиридесет банкери, които принадлежат към скришен клуб.

Според The ​​Financial Times финансистите са се срещнали последно в Dolder Grand Hotel в Цюрих. Това се случило в последните дни на октомври предходната година.

Говорейки за събитието, изданието показва, че банкерите са се срещнали уединено с ръководителя на Министерството на финансите на Швейцария Карина Келер-Сутер и ръководителя на Централната банка на страната Томас Джордан. Тема на диалога бил фалитът на най-голямата банка в страната Credit Suisse напролет. Не е воден протокол от срещата. Известно е, че банката е погълната от финансовия холдинг UBS Group AG.

Журналистите откриха, че уредник на срещата е Международният институт за банкови проучвания, институция, основана преди повече от 70 години в Париж.

Инициатори за появяването му са ръководителите на най-големите финансови институции от това време Crédit Industriel et Commercial (Франция), UBS (Швейцария), Société Générale de Belgique (Белгия) и Amsterdamsche Bank (Холандия). Организацията назовава своята цел разискване на високо равнище на обстановката в международния банков бранш и интернационалната валутна система.

От момента на първата среща всички срещи на „ клуба ” са безусловно поверителни. Това давало опция на президенти, политици и ръководители на най-големите банки да разискват световни стопански проблеми и да се договорят за съдействие. Освен това това било правено даже от тези от тях, които публично се считали за враждебни.

Един от участниците в клуба сподели пред медиите, че не всеки, който дава отговор на избрани критерии, може да стане участник в срещите на Международния институт за банкови проучвания.

„ Не е като Давос, където всеки може да си купи билет “, споделил той, без да разкрива името си.

Според него „ нашият клуб е в действителност извънреден. ” Той няма личен уеб страница и информацията за наличието на срещите не се оповестява на външния свят. Но има и занимателна страна на тази общественост.

И по този начин, в продължение на три дни банкерите живеят в скъпи хотели, посещават бутици, исторически забележителности и най-хубавите заведения за хранене в страната. Всичко това се случва строго секретно. През всичките години на битие на организацията в архивите на италианската банка Intesa са открити единствено 18 фотоси, направени в музеи и заведения за хранене.

Всъщност за съществуването на клуба се разбра едвам през 2010 година, по време на един-единствен скандал. Тогава в Стокхолм, няколко дни преди срещата на банкерите, шефът на шведската Handelsbanken Пер Боман разгласи, че клубът в действителност съществува. Не единствено това, той сподели пред медиите, че членовете му водят първокласен метод на живот на срещите, макар фона на дълговата рецесия в Европа.

Например, Боман сподели, че 40 банкери са живели в The Grand Hôtel (пет звезди), ходили са на опера и са вечеряли с най-скъпите готвачи, а техните съпрузи са имали „ пътешестване “ до бутици.

Освен това в свободното си време членовете на организацията се пързаляли по ледените полета на Рейкявик (2007), карали пикап в замъка Свети Георги в Лисабон и пробвали pastel de nata (2019).

Сред гостите били принц Андрю (2000 и 2009) и италианският президент Серджо Матарела (2015).

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР