Медът е една от най-висококачествените храни. Той не се разваля.

...
Медът е една от най-висококачествените храни. Той не се разваля.
Коментари Харесай

10 причини да ядете мед и канела всеки ден

Медът е една от най-висококачествените храни. Той не се скапва. Има висока хранителна стойност и е съвършен имуностимулатор. Държи заболяванията на разстояние, а в композиция с малко канела може да излекува редица болести и да облекчи доста болката, която ви изтезава. Освен това е извънредно на ниска цена и наличен.
При продължителен артрит
Лекарите разкриват, че, в случай че постоянно хапвате по една филия с мед и малко канела, ще съумеете освен да облекчите болката от хроничния артрит, само че и изцяло да я заличите. Ако ви е прекомерно сладко, то вместо филийка с мед, може да пиете преди и след лягане по 1 чаша гореща вода с 2 супени лъжици мед и малко канела.
Намалява холестерола
Изпийте една огромна чаша чай с 3 лъжички мед и малко канела. Резултатът е незабавен. В рамките на идващия час равнището на холестерола ще се намали доста.

Побеждава настинката
Медът е с потвърдени лечебни сили при простуда и кашлица. Една супена лъжичка мед с малко канела след ставане, ще облекчи признаците на настинка. Ще усетите резултатите още на втория или третия ден.
По-добър имунитет
Всекидневният банкет на мед и канела ще ускори имунитета ви. Ще се чувствате по-силни и здрави.
При битката с килограмите
 Как да откриете кой мед е същински? Лесен трик с кибрит Как да откриете кой мед е същински? Лесен трик с кибрит
Най-доброто и най-здравословното нещо, което природата може да ни предложи е медът. Той има доста здравословни преимущества и се употребява...
Медът е наложителна храна във всяка диета. Той е нискокалоричен и има висок хранителен състав. Богат е на въглехидрати и е една от дребното разрешени " сладки " храни във всяка диета. Някои диетолози предлагат на своите клиенти да пият заран по една чаша топла вода с мед и малко канела на гладно. По този метод ще забързате метаболизма си и ще ускорите изгарянето на мазнини.
Вместо вода за уста
Чаша топла вода смесена с лъжичка мед и канела може да размени скъпата вода за уста. Ще ви обезпечи пресен мирис през целия ден, а потвърдените свойства на тези храни, ще убият бактериите, които се намират в устната ви празнина.
Облекчава болки в стомаха
Без значение под каква форма ги консумирате, медът и канелата могат доста да облекчат болките в корема. Когато усетите стомашен дискомфорт или леки болки в стомаха - лапнете една супена лъжичка мед и една чаена лъжичка канела. Мигновено ще усетите облекчение.
 Мед или захар: Кой е по-добрият подсладител Мед или захар: Кой е по-добрият подсладител
Двата най-често срещани подсладители безспорно са захар и мед. И двата продукта се употребяват в доста десерти, с цел да им придадат сладостен...
За по-дълъг живот
Редица интернационалните проучвания са потвърдили, че хората, които постоянно употребяват мед се радват на по-дълъг и пълностоен живот.
Въздействие върху кожата
Редовното изразходване на мед и канела държи кожата мека и гладка. Освен това може да употребявате мед и канела като сполучливо средство в битката с пъпките.
Намажете проблематичните области преди лягане със примес от три супени лъжици мед и една чаена лъжичка канела. На сутринта измийте добре с топла вода. Повтаряйте тази процедура в границите на най-малко 14 дни и ще забележите доста усъвършенстване. Медът и канелата могат да се употребяват за лечение на кожни инфекции.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР