Медалите, които ще бъдат раздавани на призьорите на Олимпийските игри

...
Медалите, които ще бъдат раздавани на призьорите на Олимпийските игри
Коментари Харесай

Медалите на Олимпийските игри в Токио 2020 са изработени от рециклирани електронни и мобилни устройства

Медалите, които ще бъдат раздавани на призьорите на Олимпийските игри в Токио 2020, са направени от рециклирани електронни и мобилни устройства, сподели Юки Арата, представител на организационния комитет.

Олимпийските игри в Токио ще се проведат от 23 юли до 8 август.

" Произведохме 5000 медала, които са направени от рециклирана домашна електроника. Говорим за смарт телефони, компютри. Всички бяха събрани и донесени за нас от жителите на Токио ", сподели Арата.

Медалите са по план на японския дизайнер Юничи Кауаниши.

Отличията са направени от 78985 тона рециклиран материал, събиран в продължение на към две години, от които са извлечени 32 кг злато, 3500 кг сребро и 2200 кг бронз.

Златният орден тежи 556 грама, а сребърният - 550 грама. Те са идентични като конструкция, само че оценката за първото място е покрито с 6 грама златна баня.

Бронзовият орден е 450 грама, 95 % от които мед и 5 % цинк.

" Подиумът, на който ще се прави церемонията по награждаването, също е екологичен. Той е изработен от рециклирана пластмаса ", добави Арата.

Подиумите на Олимпийските игри в Токио са направени от пластмасови боклуци, които са събрани от жителите и в морето. за тази цел са събрани 45 тона пластмаса за 100 подиума.

Проектът включва и боклуци, които са събрани в океана при интервенциите за разчистване.

Също по този начин беше разкрито, че коли с ниско замърсяване и електрически транспортни средства ще се движат из в Олимпийското село и сред спортните уреди.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР