Медали с герба на Община Русе и поздравителни адреси връчи

...
Медали с герба на Община Русе и поздравителни адреси връчи
Коментари Харесай

Кметът на Русе Пенчо Милков награди шампионите по скокове на батут от Спортен клуб „Имидж“

Медали с герба на Община Русе и приветствени адреси връчи кметът Пенчо Милков на най-хубавите състезатели от състезателен клуб по скачане на батут „ Имидж “. Те реализираха девет първи, седем втори и осем трети места на Държавното и европейското състезание за младежи, както и на Световната купа за младежи 2022 година

„ Успехите ви на националните и интернационалните спортни конгреси са мотив за горделивост освен за фамилиите и околните ви, само че и за целия ни град. Не забравяйте, че вие давате образец на своите връстници за това по какъв начин с труд, дисциплинираност и неизменност, можеш да постигнеш доста. Не преставайте да се развивате и да носите Русе в сърцето си, колкото и огромна да бъде спортната ви кариера “, поздрави ги Милков.

За всеотдайната работа и развиването на този неповторим за Русе спорт той удостои с плакет „ Заслужил треньор “ създателя на клуба Станислав Стоянов.

Тази година на Международния шампионат в Италия русенският клуб беше показан от 4 национални състезатели в лицето на Микаела Христова, която завоюва влиятелното второ място в самостоятелната конкуренция, Калоян Петров - трето място, а Максим Ангелов застана отпред на почетната стълбичка.

От Европейското състезание, което се организира малко по-късно в Римини, Италия, българският тим с младежи Георги Басарбовски и Калоян Петров от ”ИМИДЖ” Русе, дружно с Мартин Димитров от „ Добри Костин” Стара Загора, завоюва трето място при извънредно оспорвано състезание и еднакъв брой точки със спечелилите второто място - състезателите от тима на Франция. В синхронната конкуренция русенската двойка стана вицеевропейски първенец с впечатляващата разлика от една стотна след спечелилите от Азербайджан. В самостоятелното класиране Георги Басарбовски остана на пето място при изключителна конкуренция от 48 спортисти. Голяма горделивост за клуба е представянето на 17-годишния играч Максим Ангелов, който за първи път взе участие при мъже и направи персонално достижение по време на Европейското състезание, като най-малкият играч, което дава огромна поръчка за бъдещи достижения.

Отлично се показаха състезателите от „ Имидж “ и на Държавното състезание. В отборното класиране на двоен мини батут те взеха купата за първо място, а в олимпийската дисциплинираност батут самостоятелно, русенските състезатели се класираха втори.

Към днешна дата в СКСБ „ ИМИДЖ” РУСЕ се състезават към седемдесет деца, които се приготвят от четирима треньори - Станислав Стоянов, Елмира Мандажиева, Маргита Агоп Андонян и Ирина Тошкова Иванова.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР